
Revani Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Hindistan cevizi
Revani Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kekinizi hazırlayın.
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpın .
- Akabinde öteki materyalleri yavaş yavaş katın.
- Tüm materyalleri koyunca aslında koyu bir kıvam alacaktır.
- Kattığımız gereçleri bir borcama dökelim.
- Bir yandan da tencerede şerbetini hazırlayın.
- Şerbet gereçlerini tencereye alıp kaynatın.
- Hamuru hazırladıktan sonra 180 derecede 30 dk pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumuş olan şerbeti kekin üzerine dökün. Akabinde süsleyin.