iltasyazilim
FD Üye
Revani Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*4 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*3, 4 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Bir tencereye su ve şekeri koyuyoruz kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu katıp birkaç dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alıyoruz Daha sonra yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz Ardından vanilya, yoğurt, süt, sıvı yağ ve irmiği de katıp iyice çırpıyoruz Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip Biraz daha çırpıyoruz, yağlanmış kare ya da dikdörtgen büyük boy borcama döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetin yarısını döküp biraz Çekmesini bekleyip daha sonra kalan şerbeti de döküp en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz
*
*4 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için:
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*3, 4 damla limon suyu
Revani Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz Bir tencereye su ve şekeri koyuyoruz kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu katıp birkaç dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alıyoruz Daha sonra yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz Ardından vanilya, yoğurt, süt, sıvı yağ ve irmiği de katıp iyice çırpıyoruz Daha sonra kabartma tozu ve unu da ekleyip Biraz daha çırpıyoruz, yağlanmış kare ya da dikdörtgen büyük boy borcama döküyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetin yarısını döküp biraz Çekmesini bekleyip daha sonra kalan şerbeti de döküp en az 3 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz
*