
Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 1 çay bardağı yağ
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- Rendelenmiş limon kabukları
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım çay bardağı limon suyu
Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri karıştırıyoruz,köpük köpük olana dek çırpın.
- Kabartma tozu ve vanilini ekleyip yeterlice karıştırın.
- Sütü de ekleyip ,irmik, un, yağ ,rendelenmiş limon kabuklarını ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırınımızda 25 dakika pişiriyoruz.
- Ardından şerbeti için ise; Suyumuzu ve şekeri karıştırıyoruz .
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ek ediyoruz.
- Soğuduktan sonra revanimizin üzerine boşaltıyoruz ,2 saat dinlenmeye bırakın.
- Revani üzeri için pudra şekeri yahut hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.