Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon
Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başa şerbet yapalım şeker ve su, limon tencere alıp ocak üstüne kaynasın üç damla limon sıkalım.
- Daha sonra bir kaba yumurta ve şeker alıp kaşık yada mikser yardımı ile köpürene kadar çırpalım.
- Yağ ,süt, irmik, kabartma tozu ,vanilya ,un ekleyip çırpalım.
- Un kontrolü ekleyelim, 1 buçuk su bardağı yeterli oluyor çok fazla olmasın güzlece karıştıralım.
- Tepsinin altını yağlayalım harcımızı dökelim.
- 180° 20 dk pişirelim.
- Şerbetimizi ocaktan alalım ılımasını bekleyelim.
- Revani fırıdan alalım soğusun.Şerbette ılısın.
- Şerbet revanin üzerine gezdirerek dökelim.


Birde şerbetin hepsini kullanmayın çok sulu olur dökerseniz kalan şerbeti kavanoz koyalım bir diğer tatlılar da kullanabilirsiniz.


Afiyet olsun.
Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı