Revani (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Revani (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet materyallerini bir tencerede 10 dakika kaynatıyoruz, limon suyunu katıp 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- 3 yumurta ve 1 bardak şekeri blendırla 5 dakika çırpıyoruz, un ve irmiği en son katacak biçimde öteki malzemeleride ekleyip çırpıyoruz.
- İrmik ve unuda katıp homojen bir gram alana kadar karıştırıyoruz. Büyük uzunluk borcamı margarinle yağlıyoruz karışımımızı borcama döküyoruz.
- Evvelden 170 derece ısıtılmış fırına veriyoruz. Yaklaşık 30 dakika heryeri eşit halde kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen revanimizi 5 dakika birinci sıcağının atması için bekliyoruz, kürdanla delikler açıp şerbetimizi yavaşça üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra ister hindistan cevizi ister diğer birşeyle süsleme yapıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.