
Revani(sünger Gibi) Tanımı İçin Materyaller
Şerbet İçin
- 3.5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 su bardağından 1 parmak fazla irmik
- 2 su bardağı
Revani(sünger Gibi) Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın. Sonra katı gereçleri ek edi.
- Hazırlamış olduğumuz keki yağlanmış tart kalıbına dökün.
- Şerbeti için olan materyalleri karıştırıp kaynatın.
- 180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Kekimiz pişip ılıyınca şerbeti döküp üzerini istediğiniz üzere süsleyin.
- Ben revaninin kendi tadını daha çok sevdiğim için şanti kullanmadım.
- Sahiden yumuşacık bir keki oluyor. Denemek isteyenlere kolay gelsin afiyet olsun ????.