Revani (Küçük Borcama Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı su
- 2, 5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Revani (Küçük Borcama Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
- Şerbet gereçleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Yumurta şekerle 8 dakika civarı çırpılır.
- Süt eklenir, sıvı yağ eklenir uygunca çırpılır.
- Kabartma tozu, vanilya, un eklenir çırpılır .
- Çırpma süreci bitikten küçük uzunluk borcam yağlanır kek hamurundan hafif daha koyu kıvamlı olan kek hamuru borcama dökülür.
- 160 derece fırında güzelce kızarsan kadar pişirilir.
- Pişme süreci bitince soğumaya bırakılır.
- Kekimiz ılık şerbetimiz soğuk olarak şerbeti ekliyoruz lakin şerbeti dökmeden şerbeti çekmesi için dilimlere ayırıyoruz.
- Sonra nasıl istiyorsak o biçimde servis yapıyoruz ceviz, yeşil fıstık, kaymak vs vs.
Yeniden tıpkı formda fırın ayarımızda fırınımıza nazaran değişkenlik gösterebilir deneyeceklere afiyet şeker olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.