
Revani (Küçük Borcama Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı su
- 2, 5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Revani (Küçük Borcama Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
- Şerbet gereçleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Yumurta şekerle 8 dakika civarı çırpılır.
- Süt eklenir, sıvı yağ eklenir uygunca çırpılır.
- Kabartma tozu, vanilya, un eklenir çırpılır .
- Çırpma süreci bitikten küçük uzunluk borcam yağlanır kek hamurundan hafif daha koyu kıvamlı olan kek hamuru borcama dökülür.
- 160 derece fırında güzelce kızarsan kadar pişirilir.
- Pişme süreci bitince soğumaya bırakılır.
- Kekimiz ılık şerbetimiz soğuk olarak şerbeti ekliyoruz lakin şerbeti dökmeden şerbeti çekmesi için dilimlere ayırıyoruz.
- Sonra nasıl istiyorsak o biçimde servis yapıyoruz ceviz, yeşil fıstık, kaymak vs vs.
Yeniden tıpkı formda fırın ayarımızda fırınımıza nazaran değişkenlik gösterebilir deneyeceklere afiyet şeker olsun????.