
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı İçin Gereçler
Kek harcı için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı irmik
- Elenmiş 1 su bardağı un
- Elenmiş 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 kesim limon
Revani (İrmik Tatlısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti için uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım.
- Akabinde şerbetimizi orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra limon suyunu ekleyelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Keki için; uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurt ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- İrmik, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ek ederek son sefer çırpalım.
- Kek harcımızı tereyağı ile yağladığımız 27cm’lik kare borcama boşaltalım ve evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Kekimiz piştikten sonra fırından alarak ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kekimizin üzerine şerbetimizin yarısını gezdirelim.
- Daha sonra kekimizi dilimleyelim ve kalan yarısını da dökelim.
- Son olarak irmik tatlımızı dilediğimiz biçimde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!.