Revani ( 2 Ölçü ) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 6 adet yumurta
- 2 kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 6 su bardağı tozşeker
- 6 su bardağı su
- 1/2 (yarım) limon suyu
Revani ( 2 Ölçü ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir tencereye tatlımızın şerbeti için; 6 su bardağı tozşeker, 6 su bardağı su koyuyoruz.
- Kaynarken 1/2 limon suyu ilave ediyoruz. 10 dk kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Derin bir kaba 6 yumurta ve 1 su bardağı tozşekeri koyup çırpıyoruz.
- Üzerine yoğurt ,sıvı yağ ,irmik ,un ,kabartma tozu, vanilya ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine kekimizi döküyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkınca üzerine ılık şerbetimizi döküyoruz.
Revani ( 2 Ölçü ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.