iltasyazilim
FD Üye
Nasrettin hoca fıkraları resimli
Nasrettin hocanın komik fıkraları
YEMEĞİN BUGUSU PARANIN SESi
Öğretmen Akşehir'de Kadılık vazifesini yürütürken karşısına iki adam çıkmış Birisi öteden beri cimriliği ile meşhur, bir aşçıdır Öbürü ise boynu bükük bir fakir Aşçı sözü almış:
Hocam demiş, bu adamdan davacıyım ben Dükkanın önünde kuru fasülye pişiriyordum Tencerenin kenarından buğusu çıkıyordu yemeğin Bu adam elinde bir somunla geldi Kopardığı lokmaları yemeğin buğusuna tutup başladı atıştırmaya Nihayet koca bir ekmeği bitirdi Ondan fasülye buğusunun ücretini istedim, vermedi
Öğretmen anlatılanları özenle dinledikten sonra fakire dönüp :
Dürüst mu bunlar? diye sorar
Evet, der yoksul adam
Öyleyse para keseni çıkar bakalım
Zavallı fakir, Kadı efendiye aleyhinde gelemez İçinde üç beş akçe yer alan kesesini hocaya uzatır
Öğretmen bu sefer aşçıyı çağırır yanında Keseyi kulağına yaklaştırarak şıngırdatmaya başlar Daha Sonra da :
Haydi der aldın işte alacağını!
Aşçı: Nasıl olur? diye şaşkınlığını muhakkak eder Paramı
vermediniz hemen şimdi
Hoca cevap verir:
Fazla uzatma der, yemeğin buğusunu satan, paranın da sesini alır elbet!
İŞE YARAR ŞEY
Bir gece yarısı derin bir uykuya dalan Öğretmen'yı, hanımı telaşla uyandırır Öğretmen uyku sersemi uykulu sorar:
Ne var bayan? Ne diye uyandırıyorsun beni?
Hanımı:
Kalksana efendi der korkulu bir sesle Aşağıda katta tıkırtılar duyuyorum Eve hırsız girdi galiba
Hoca hiç aldırış etmez;
Merak etme hanım der, eğer işe fayda bir şey bulursa gidip alırız elinden!
DÜNYANIN DENGESi
Öğretmen'nın, her sorunun altından kalktığını duyan bir adam:
Benim soruma bir cevap bulamaz diye öğünür
Günlerden bir gün yolda karşılaşırlar Adam sorar :
Hocam der, söyler misin, sabah olupda ırk evlerinden çıkınca ne diye her zaman aynı yöne gitmezler de kimi o yandan, kimi bu yana gider?
Hoca derhal cevabını verir sorunun:
Yahu efendi der, herkes aynı yöne gidecek olursa dünyanın dengesi bozulurdu! *
Nasrettin hocanın komik fıkraları
YEMEĞİN BUGUSU PARANIN SESi
Öğretmen Akşehir'de Kadılık vazifesini yürütürken karşısına iki adam çıkmış Birisi öteden beri cimriliği ile meşhur, bir aşçıdır Öbürü ise boynu bükük bir fakir Aşçı sözü almış:
Hocam demiş, bu adamdan davacıyım ben Dükkanın önünde kuru fasülye pişiriyordum Tencerenin kenarından buğusu çıkıyordu yemeğin Bu adam elinde bir somunla geldi Kopardığı lokmaları yemeğin buğusuna tutup başladı atıştırmaya Nihayet koca bir ekmeği bitirdi Ondan fasülye buğusunun ücretini istedim, vermedi
Öğretmen anlatılanları özenle dinledikten sonra fakire dönüp :
Dürüst mu bunlar? diye sorar
Evet, der yoksul adam
Öyleyse para keseni çıkar bakalım
Zavallı fakir, Kadı efendiye aleyhinde gelemez İçinde üç beş akçe yer alan kesesini hocaya uzatır
Öğretmen bu sefer aşçıyı çağırır yanında Keseyi kulağına yaklaştırarak şıngırdatmaya başlar Daha Sonra da :
Haydi der aldın işte alacağını!
Aşçı: Nasıl olur? diye şaşkınlığını muhakkak eder Paramı
vermediniz hemen şimdi
Hoca cevap verir:
Fazla uzatma der, yemeğin buğusunu satan, paranın da sesini alır elbet!
İŞE YARAR ŞEY
Bir gece yarısı derin bir uykuya dalan Öğretmen'yı, hanımı telaşla uyandırır Öğretmen uyku sersemi uykulu sorar:
Ne var bayan? Ne diye uyandırıyorsun beni?
Hanımı:
Kalksana efendi der korkulu bir sesle Aşağıda katta tıkırtılar duyuyorum Eve hırsız girdi galiba
Hoca hiç aldırış etmez;
Merak etme hanım der, eğer işe fayda bir şey bulursa gidip alırız elinden!
DÜNYANIN DENGESi
Öğretmen'nın, her sorunun altından kalktığını duyan bir adam:
Benim soruma bir cevap bulamaz diye öğünür
Günlerden bir gün yolda karşılaşırlar Adam sorar :
Hocam der, söyler misin, sabah olupda ırk evlerinden çıkınca ne diye her zaman aynı yöne gitmezler de kimi o yandan, kimi bu yana gider?
Hoca derhal cevabını verir sorunun:
Yahu efendi der, herkes aynı yöne gidecek olursa dünyanın dengesi bozulurdu! *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.