Renkli Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet salatalık turşusu
- 1 demet maydanoz
- 2 kapya biber (Haşlanmış veya közlenmiş)
- 1 kase mısır
- Nar ekşisi (İsteğe bağlı)
Renkli Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağımızı alıyoruz daha sonra şehriye ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan şehriyelerin üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz (yaklaşık 3, 5 su bardağı) daha sonra tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 15 dakika dinlenmeye ve soğumaya bırakalım.
- Ardından diğer malzemeleri minik minik doğrayalım.
- Soğuyan şehriyeyi uygun bir kaba alalım hazırladığımız malzemelerimizi ve 1 tatlı kaşığı nar ekşisini ilave edelim.
- Karıştırdığımız salatamızı servis tabağımıza alalım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
.
- Malzemeler tamamen isteğe bağlı isterseniz artırabilir yada eksiltebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.