renkli poşetlere dikkat ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Çevre Araştırma Merkezi Müdürü Kimya Yüksek Mühendisi Prof Dr Hunay Evliya, atık maddelerden üretilen renkli plastik poşetlerin, yiyecek maddeleri ile aracısız bağlantı etmemesi gerektiğini uyardı Balıkesir’in Erdek İlçesi’nde tatil yapan ÇÜ Çevre Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr Hunay Evliya, plastiklerin geri kazanımıyla elde edilen pazar yerlerinde ya da alışveriş merkezlerinde kullanılan siyah renkli poşetlerin, insan sağlığı açısından fazla manâlı olduğunu söyledi Çöplerden toplanan plastiklerin ufak üretim imalathanelerinde yıkanarak, fazla hijyen olmayan ortamlarda geri kazanılarak, poşet şekline dönüştürüldüğünü anlatan Evliya şunları söyledi: “Hayatımızda önemli yeri olan bu poşetler hiç kuşku değil ama yaşamımızı kolaylaştırıyor Dinç üretim edilmeyen plastiklerin yiyecek maddeleriyle ilk elden temas etmemeleri gerekirGıda maddeleri tüzüğü geri kazanılmış plastiklerin gıda amaçlı her yerde kullanılamayacağını çok net bir şekilde belirtir ve yasaklar Bu plastikler hijyenik koşullarda üretilmediği için insan sağlığını korkutma eden maddeler içeririler Bu amaçla ben tüketicilerin bilinçlenmesinden yanayım Tüketiciler olarak pazar yerine gittiğimiz süre siyah poşet yerine beyaz veya transparan poşet istemeliyiz ProfDrHunay Evliya, bu nesil torbaların Avrupa'da sadece Türkiye’de kullanıldığını, gelişmiş ülke insanlarının bu torbaları seçim etmediğini sözlerine ekledi
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.