
Renkli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 çay bardağı dolma yeşil zeytin
- 1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin
- 1 çay bardağı meskende olan rastgele bir peynir
Renkli Poğaça Tanımı Yapılışı
- Uygun bir kaba ılık süt, su, maya ve toz şeker alınıp karıştırılır.
- Akabinde yumurta beyazı ve yumuşak margarin eklenip karıştırılır.
- Daha sonra un ekleyerek yoğrulmaya başlanır.
- Boza kıvamına gelince tuz eklenir ve un ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar yoğrulur.
- Hamur kıvama gelince küçük küçük doğranan kırmızı kapya biber, meskende olan rastgele bir ezilmiş peynir, yeşil ve siyah zeytin eklenir.
- Ezmeden yoğrulur.
- Üzeri kapatılıp sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Tepsiye fırın kağıdı koyulur.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılır.
- Yuvarlak biçim verilir ve tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 10 dakika da tepside mayalandırma yapılır.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.