
Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı rendelenmiş mor lahana
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Süzme yoğurt
- Tuz
- 6-7 kol dereotu ve maydanoz
Renkli Patates Salatası (Havuç Ve Mor Lahana) Tanımı Yapılışı
- Patatesler soyulur ve modüllere ayrılarak haşlanır.
- Haşlanan patatesler ezilir ve ince doğranmış maydanoz dereotu tuz ve sıvı yağ eklenerek güzelce karıştırılır.
- Servis kabının tabanına döşenir.
- Akabinde mor lahana ve havuç farklı başka az sıvı yağda sotelenir.
- Soğuduktan sonra farklı kaplarda 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt ve az tuz ile düzgünce karıştırılır.
- Dileyen yoğurda sarımsak da rendeleyebilir.
- Havuç ve mor lahana patateslerin üzerine yarı yarıya yayılır. Süzme yoğurt krem şanti poşetine koyulup kenarları süslenir. Afiyet olsun ????.