Renkli Erişte Hamuru Tanımı İçin Materyaller
Ispanak eriştesi:
- 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı havuç rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı közlenmiş biber rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Renkli Erişte Hamuru Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklı eriştemiz için 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilerek püre haline getirelim.
- Soğuduktan sonra 3 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve ıspanak karıştıralım. Akabinde un ek edelim.
- Havuçlu eriştemizi bir tencerede haşladıktan sonra tıpkı basamakları uygulayalım.
- Közlenmiş biber eriştemiz içinde tıpkı etapları uygulayalım.
- Beyaz erişte için 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar un ek edelim.
- hamurlarımız sert olması gerekiyor.
- 10 dk bekletiğimiz hamurları sırasıyla beze haline getirelim. Akabinde bir merdane yardımıyla halimizi verelim.
- Bir tavada gerili önlü kızartalım. Hafif bir formda kızarmasına dikat edelim.
- Tüm erişteleri kızardıktan sonra soğumaya bırakalım. Soğuyan eriştelerimizi keselim ve kurutmaya bırakalım.
- 2-3 gün bir yerde kurutmaya bırakalım. Akabinde dilerseniz bir cam kavanoz ya da bir buzdolabı poşetinde koruma edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.