elektronikci
FD Üye

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet ayva
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 4 tane karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayvaları güzelce soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ayrı bir yere alıyoruz daha sonra ortasını temizliyoruz.
- Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra derince ve enli bir tencerenin altına öncelikle soyduğumuz kabukları diziyoruz ve daha sonra çekirdekleri serpiştiriyoruz.
- Ardından ayvaları yan yana gelecek şekilde diziyoruz ve ayvaların kenarından suyumuzu ekleyip şekeri üç dört kaşık olacak şekilde ayvaların üstüne döküyoruz.
- Ocağın üstüne alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra ise çubuk tarçını sulu kısma, karanfilleri de birer tane olmak üzere ayvaların üstüne koyuyoruz.
- Bu şekilde kısık ateşte iki saat pişiriyoruz.
- Eğer tarçın ve karanfili sevmiyorsanız bir süre sonra içinden çıkarabilirsiniz.(rengini güzelleştirdiğinden ve hafif tat istediğim için ben ekleyip çıkarttım, sizin zevkinize bağlı)
- İyice rengini alıp kaynayan ayva tatlımızı ocağın üstünden alıp tavanın içinde soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp kaymak ile süsledikten sonra servise hazır ediyoruz, şimdiden size afiyet bal şifa olsun
Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı