Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
meyve-tatlisi.jpg

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet ayva
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su  bardağı  şeker
  • 4 tane karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ayvaları güzelce soyup ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıp ayrı bir yere alıyoruz daha sonra ortasını temizliyoruz.
  2. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra derince ve enli bir tencerenin altına öncelikle soyduğumuz kabukları diziyoruz ve daha sonra çekirdekleri serpiştiriyoruz.
  3. Ardından ayvaları yan yana gelecek şekilde diziyoruz ve ayvaların kenarından suyumuzu ekleyip şekeri üç dört kaşık olacak şekilde ayvaların üstüne döküyoruz.
  4. Ocağın üstüne alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra ise çubuk tarçını sulu kısma, karanfilleri de birer tane olmak üzere ayvaların üstüne koyuyoruz.
  5. Bu şekilde kısık ateşte iki saat pişiriyoruz.
  6. Eğer tarçın ve karanfili sevmiyorsanız bir süre sonra içinden çıkarabilirsiniz.(rengini güzelleştirdiğinden ve hafif tat istediğim için ben ekleyip çıkarttım, sizin zevkinize bağlı)
  7. İyice rengini alıp kaynayan ayva tatlımızı ocağın üstünden alıp tavanın içinde soğumaya bırakıyoruz.
  8. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp kaymak ile süsledikten sonra servise hazır ediyoruz, şimdiden size afiyet bal şifa olsun :)
Not : tatlının rengi için ayva kabukları, tarçın, çekirdek ve karanfil çok önemlidir. Tarçın ve karanfilin eklenmediği takdirde ayva tatlısının rengi bundan biraz açık olacaktır. Birde en önemlisi kesinlikle içinde su bitene kadar yani şekerle su karamelize olacak sekilde şerbet haline gelene kadar pişirmek yoksa yumuşadığında alırsak rengi bu şekilde olmaz.

Rengini Kendinden Alan Ayva tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt