
Rengarenk Orman Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan (Küçükse 2 tane)
- 1 bardak bezelye
- 2 adet havuç
- 4 adet patates
- 2 adet patlıcan
- Domates sosu (Yoksa olağan domates)
- Tuz
- Yağ
- İstenilen baharat (Ben toz biber koydum)
Rengarenk Orman Kebabı Tanımı Yapılışı
- Eti düdüklüde haşlayın, 15 dakika kâfi. Daha sonra etin suyunu bir kenara alın.
- Etleri bir tavaya alın ve yağda soğanlarla bir arada kavurun soğanların diriliği gidince üzerine bezelye ve havucu ekleyin.
- Eklediğiniz gereçleri kavurun birkaç dakika kavurduktan sonra domates sosunu ekleyin.
- Bir müddet bu türlü pişsin tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
- Bir yandan da küp küp doğradığınız patates ve patlıcanları sırayla kızartın.
- Sırasıyla patates ve patlıcanları borcama alın ve üzerine pişen etli karışımı dökün.
- Akabinde kenara ayırdığınız etin suyunu üzerine gezdirin.
- Son olarak fırında 10 15 dakika pişirin. Afiyetler olsun efendim.
.