
Red Velvet Kadife Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Kek için materyaller:
- 3 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 100 gram margarin
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı besin boyası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 200 gram krem peynir (Labne yahut toz şanti de olabilir)
Red Velvet Kadife Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Tereyağ ile şekeri çırpalım. Üzerine tek tek yumurtaları ekleyerek çırpalım.
- Süt, yağ, vanilya, un ve kakaoyu ekleyip çırpalım sonra besin boyasını ekleyerek çırpalım.
- Küçük bir kaba sirke ve karbonatı ekleyip köpürünce karşımın üzerine dökelim, kabartma tozunu de ekleyip karıştıralım. 180 derecede denetimli pişirelim.
- Derin bir tencereye süt, un, nişasta, şeker ve yumurtayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım. Kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyelim ocaktan alalım.
- Soğuyunca krem peyniri ekleyip mikserle çırpalım. Pişen kekin üzerine yahut ortasına sürelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli bu yüzden yorum yapmayı unutmayın ????????.Afiyet olsunDaha fazla tanım için ınstagram hesabımıza bekleriz???? @lezzetin. Diyari.