teknolojiuzmani
FD Üye
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 70 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
- 70 gram nişasta (1 çay bardağı)
- 1 yumurta
- 250 gram un (su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram reçel
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve reçel hariç bütün malzemeyi mikserle çırpın (daha lezzetli oluyor).
- Unu ilave edin elinizle yoğurun.
- Hamuru fırın kağıdı arasında 1 cm kalınlığında açın.
- İstediğiniz kalıpla kesin (çay bardağıda olur.)
- Kestiğiniz hamurun yarısının ortasına da yuvarlak şekilde kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alın. (spatula tarzı bir şeyle alın kırılabilir)
- 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. (beyaz kalıcak şekilde).
- Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. (sıcak alırsanız kırılabilir)
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine reçel sürüp, üzerine ortası delik olan kurabiyeleri kapatın.
- Birleştirme işlemi bittikten sonra üsteki açık kısma tekrar reçel doldurun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.