
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 250 gram un
- 70 gram pudra şekeri
- 1 adet limon
- 2 tane yumurta sarısı
- 1 adet vanilya çubuğu
- Pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı çilek reçeli
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba unu, tereyağı, pudraşekerini ve iki tane yumurta sarısını koyun. Limonun kabuğunu rendeleyin onuda ekleyin. Vanilya çubuğunu ortadan bölün ve için dekini bir kaşık yardımıyla kazıyın.
- Vanilyayıda ekleyin hamura. Son olarak hamuru yoğurun. Küçük toplar yapın ve tepsiye dizin. Sonra parmağınızla veya bir oklava ucuyla bir çukur oluşturun.
- Bir küçük tencerede 2 yemek kaşığı reçeli ve bir kaç damla limon suyu ekleyin. Hafif sıvı olana kadar karıştırın.
- Bir tatlı kaşıkla reçeli kurabiyelerin içine oluşturmuş olduğunuz çukurları doldurun.
- Önceden ısıtılmış fırında altlı ve üstlü 165 derece de pişirin 15 dakika kurabiyelerin üstleri kızarmayacak.
- İsteğe göre üzerine pudraşekeri serpebilirsiniz (Soğuduktan sonra)
Reçelli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı