elektronikci
FD Üye
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Çilek reçeli
- Sütlü çikolata
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. Un kontrollü eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Tezgaha yapışmaması için fırın kağıdı üzerine hamur alınır.
- Hamurun üzerine tekrar fırın kağıdı serilir.
- Merdaneyle açılır. Ne ince ne kalın olacak şekilde açılır.
- Kurabiye kalıbı ile şekil verilir.
- Şekil verilen hamurun yarısının ortası küçük kalıpla alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelere reçel sürülür ortası açık olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir ve üzerine yapıştırılır.
- Ortasına reçel koyulur.
- Diğer kurabiyelerin arasına eritilmiş çikolata sürülür üzeri kapatılır ve süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.