Reçelli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram kahvaltılık yağ
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı un (kulak göğsü kıvamı)
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Çilek reçeli (tercihe göre)
Reçelli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- 2 yumurta sarısı ve beyazı ayrılır, bir kabın içerisine vanilya, kabartma tozu, kahvaltılık yağ, yoğurt ve pudra şekeri atılır ve karıştırılır.
- Sonrasında un ek edilir, güzelce yoğrulur.
- Küçük bir mandalina büyüklüğünde yuvarlatılarak yumurta akına ve hindistan cevizine batırılır.
- Parmak ile üzerinde bir delik oluşturulur ve tepsiye dizilir.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra üzerine istediğiniz reçeli koyup tüketebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.