iltasyazilim
FD Üye
Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr oda sıcaklığında tereyağ
*Yarım su bardağı* sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 su bardağı mısır nişastası
*1 yumurta
*Limon kabuğu rendesi
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un( 3 su bardağı* kadar)
Arası için;
*Reçel
Kenarlarına bulanmak için;
*Hindistan cevizi
*Fındık, çam fıstığı tozu
Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri bir kaba koyup yoğrulur, en son un ve kabartma tozu eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir Elle yuvarlaklar yapılır Çatal ile üzerine şekil verilir, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirilir Soğuyunca arasına reçel sürülür ,üst üste kapatılır Kenarlarına Hindistan cevizi ve fındıkla kaplanır, afiyet olsun
*200 gr oda sıcaklığında tereyağ
*Yarım su bardağı* sıvı yağ
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 su bardağı mısır nişastası
*1 yumurta
*Limon kabuğu rendesi
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un( 3 su bardağı* kadar)
Arası için;
*Reçel
Kenarlarına bulanmak için;
*Hindistan cevizi
*Fındık, çam fıstığı tozu
Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı Sıvı malzemeleri bir kaba koyup yoğrulur, en son un ve kabartma tozu eklenir, yumuşak bir hamur elde edilir Elle yuvarlaklar yapılır Çatal ile üzerine şekil verilir, önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirilir Soğuyunca arasına reçel sürülür ,üst üste kapatılır Kenarlarına Hindistan cevizi ve fındıkla kaplanır, afiyet olsun