Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr yumuşak tereyağ
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 2 adet vanilin
- 2 çay bardağı toz badem (Fındık,ceviz vb olabilir)
- 4-5 su bardağı un
- Dilediğiniz reçel, nugat vb.
- Pudra şekeri
Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşak tereyağ, şeker, kabartma tozu, yumurta, vanilin ve toz bademi bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz.
- En son unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Oldukça yumuşak fakat ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
- Hamuru streç filme sarıp 30 dk buz dolabında bekletiyoruz.
- Dinlenen hamuru 2 yağlı kağıt arasında açıp şekillendiriyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarıyoruz.
- 180 dereceye ısıttığımız fırında 10 dk pişiriyoruz. Kesinlikle kızarmayacaklar; beyaz kalacaklar.
- Kurabiyeleri tepside soğumaya bırakıyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri, reçel veya nougat ile süslüyoruz.Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.