Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen)

Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen)
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
recelli-kurabiye-linzer-platzchen.jpg

Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr yumuşak tereyağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet vanilin
  • 2 çay bardağı toz badem (Fındık,ceviz vb olabilir)
  • 4-5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Dilediğiniz reçel, nugat vb.
  • Pudra şekeri

Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumuşak tereyağ, şeker, kabartma tozu, yumurta, vanilin ve toz bademi bir karıştırma kabına alıp yoğuruyoruz.
  2. En son unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Oldukça yumuşak fakat ele yapışmayan hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru streç filme sarıp 30 dk buz dolabında bekletiyoruz.
  5. Dinlenen hamuru 2 yağlı kağıt arasında açıp şekillendiriyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aktarıyoruz.
  6. 180 dereceye ısıttığımız fırında 10 dk pişiriyoruz. Kesinlikle kızarmayacaklar; beyaz kalacaklar.
  7. Kurabiyeleri tepside soğumaya bırakıyoruz.
  8. Tamamen soğuduktan sonra pudra şekeri, reçel veya nougat ile süslüyoruz.Afiyet olsun ????.
Reçelli Kurabiye (Linzer Platzchen) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,789Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt