Reçel Yapımı ve Tarifleri Reçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir cins tatlıdır Kahvaltıda tüketilmesi seçim edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır Yapımı İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır Bunlardan ilki reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek sonradan kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde gizleme kaplarına (genel olarak cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır reçel nedir Bir çok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır Hem gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır Endüstriyel reçel üretiminde son yıllarda yeni yiyecek işleme teknolojileri uygulanmaya başlanmış olup,pastörize dolum ya da diğer ismi ile sıcak dolum (hot fill) olarak adlandırılan yöntemler bir uçtan bir uca uzun raf ömrü,doğal bir tad ve görünüm,güzel koku bakımından zengin reçel üretimi olası ülkü gelmiştir özel baskı