Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reçel ne kadar sürede olur?

Reçel ne kadar sürede olur?
0
127

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
17

Reçeli kaç dakika Kaynamalı?​

Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır. 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür. Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Reçelin bozulduğu nasıl anlaşılır?​

KÜFLENME: Küflenme, şeker oranının düşük olması, yetersiz kaynatma, doldurma sıcaklığının 80 dereceden düşük olması, kapama kusurlarından Her evde bir termometre olamayacağından reçeli kavanozlara doldurduktan sonra 5-10 dakika kaynar suda tutmak doğru olur. EKŞİME: Ekşiyen reçelin yüzeyi sulanır. Kö-püklenme başlar.

Reçele sonradan su eklenir mi?​

Ama diyelim ki katılaşıp sertleşme gibi bir sorun yaşadınız ve reçelinizi kurtaramayacağınızı düşündüğünüz bir durumdasınız. Böyle anlarda başka bir tencerenin içerisine hemen su aktarın. 1 kglık meyveden yaptığınız reçel için 3 su bardağı kadar su yeterli olacaktır.

El yapımı reçel bozulur mu?​

İyi ayarlanmadığı takdirde reçelin kıvamı tutmaz ve bir süre sonra reçel küflenmeye, şekerlenmeye başlar. Reçellerin saklanma koşullarına da özen gösterilmelidir. Şekerlenme sadece reçel çeşitleri için değil bal, pekmez gibi tatlı yiyecekler için geçerli bu durumdur.

Reçel yaparken kavanoz kapakları kaynatılır mı?​

Ortalama 40 dakika kadar (vaktiniz varsa 1 saat) kavanozlarınızı kaynatın. Ardından elinizin yanmamasına dikkat ederek kavanozları tencerenin içerisinden alın. Temiz bir tülbentin üzerine dizerek soğumalarını bekleyin. Kavanozlar ve kapakları soğuduktan sonra ürünlerinizi içine aktarabilirsiniz.

Reçel nasıl kaynatılır?​

Reçeliniz soğuduktan sonra halen sıvı gibiyse yeniden ocağa alıp içine biraz daha limon suyu ya da portakal suyu ilave edebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra reçelinizi 5 dakika daha kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır. Reçeli karıştırmak için metal kaşık kullanmayın, temiz bir tahta kaşıkla karıştırın.

Ekşiyen reçeller ne yapılır?​

Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.

Reçel zehirler mi?​

Üzerinde küf içeren jöle ve reçelleri kesinlikle atın. Küf, mikotoksin (sizi hasta eden zehirli bir madde) üretebilir. USDA ve mikrobiyologlar küfün dışarı alınması ve kalan reçel ya da jöle kullanılmaması gerektiğini özellikle vurguluyorlar.
 

Similar threads

Reçel şekerlendiyse ne yapmalı Reçel veya marmelat şekerlenirse azıcık su koyarak bitmiş kaynatın Normal duruma döner fakat rengi birazcık koyulaşır Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz Şekerlenme eğer çok ise bir kilo reçele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
297
Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Özellikle güzel ve kıvamında yapılan reçeller hem görüntü hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Peki böyle güzel reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız bazı püf noktaları ile sizde birbirinden güzel reçeller yapabilirsiniz. Mis kokulu çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Bilhassa hoş ve kıvamında yapılan reçeller hem manzara hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Evet bu türlü şık reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız kimi püf noktaları ile sizde birbirinden şık reçeller yapabilirsiniz. Mis kokulu çilek reçeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Özellikle güzel ve kıvamında yapılan reçeller hem görüntü hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Peki böyle güzel reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız bazı püf noktaları ile sizde birbirinden güzel reçeller yapabilirsiniz. Mis kokulu çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Reçel kahvaltıların vazgeçilmez tatlısıdır. Bilhassa hoş ve kıvamında yapılan reçeller hem manzara hem de lezzet açısından tatmin edici olur. Pekala bu türlü hoş reçeller nasıl yapılır? Uygulayacağınız birtakım püf noktaları ile sizde birbirinden hoş reçeller yapabilirsiniz. HABERE İLİŞKİN...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,505Konular
982,830Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt