Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Receb Ayı ile İlgili Hadis-i Şerifler

Receb Ayı ile İlgili Hadis-i Şerifler
0
153

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Receb Ayı ile İlgili Hadisi Şerifler ayet ve hadislerle recep ayı Recep ayı hakkındaki hadisi şerifler • Allahü teâlâ, Receb ayında oruç tutanları mağfiret eder Gunye • Recebi şerifin bir gün başında, bir gün ortasında ve bir gün de sonunda oruç tutana, Receb’in hepsini tutmuş gibi sevap verilir Miftahülcenne • Ramazan ayı dıştan Allah rızası için bir gün oruç tutan, iyi bir yarış atının bir asırda alacağı uzaklık dek Cehennemden uzaklaşır) Ebu Yala • Şu beş gecede yapılan duâ geri çevrilmez Regaib gecesi, Şabanın 15 gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi) İbni Asâkir • “Recebi Şerîf’in birinci gününde oruç yakalamak üç senelik, ikinci günü oruçlu almak iki yıllık ve tekrar üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik minik günahlara kefaret olur Bunlardan daha sonra her günü bir aylık ufak günahların affetme ve mağfiretine vesile olur buyuruyorlar (Camius sağir) • İbni Abbas radiyallahu anh Hazretleri: “Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Recep ayında ara sıra pek çok oruç tutardı ama, biz O’nu hiç iftar etmeyecek zannederdik Ara Sıra de o kadar çok iftar ederdi fakat, biz O’nu hiç oruç tutmayacak zannederdik buyurmuştur (Müslim) • Belirli süre, Allah’ın yarattığı günkü şekliyle akıp gitmektedir Yıl on iki aydır Bunlardan dördü haram aylardır Ve üçü ard arda gelmektedir Zilkade, Zilhicce, Muharrem bir de Cemaziye’lâhirle Şaban ayları aralarında gelen Mudar kabilesinin ayı Recep ayıdır(Buhârî, Tefsir, Sure, 8,9) • Recep ayı Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır(Aclûnî, Keşfu’lHafâ, 1423) • Yeniden kutsal üç aylardan ilki olan Receb ayının önemi ve değeri hakkında Enes b Malik ( ra )'dan şöyle rivayet edilir: Receb ayı girdiğinde Hz Peygamber şöyle derdi: Allahım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır(Ahmed b Hanbel, Müsned, 1259) • Receb büyük bir aydır Allah bu ayda hasenatı kat kat eder Receb ayında bir gün oruç tutana, bir yıl oruç tutmuş gibi sevaba kavuşur 7 gün oruç tutana, Cehennem kapıları kapanır 8 gün oruç tutana Cennetin 8 kapısı açılır On gün oruç tutana, Allah istediğini verir 15 gün oruç tutana, bir münadi, “Geçmiş günahların affoldu der Receb ayında Allahü teâlâ Nuh aleyhisselamı gemiye bindirdi ve o da, Receb ayını oruçlu geçirdi Yanındakilere de oruç tutmalarını emretti Taberânî • Kim Receb ayında, takva üzere bir gün oruç tutarsa, oruç tutulan günler dile gelip “Ya Rabbi onu mağfiret et derler Ebû Muhammed • Hz Aişe ( ra ) validemiz, “Resûlullah, pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmaya fazla tartı verirdi buyuruyor Çünkü Hadisi Şerifte, “Ameller Allahü teâlâya pazartesi ve perşembe günleri arz edilir Ben de amelimin oruçlu iken arz edilmesini istiyorum buyururdu (Tirmizî) • Receb ayında yapılan dua kabul edilir, günahlar affedilir Bu ayda günah işleyenin cezası da kat kat olur Hz Hüseyin ( ra) anlatır: “Kâbe’yi tavaf ederken, yanık sesle Allahü teâlâya dua eden bir kimsenin sesini işittik Babam bunu çağırmamı emretti Hoş yüzlü, temiz bir kimseydi Ama sağ tarafı felç olmuş, kurumuş, atıl idi Ona, “Sen kimsin, durumun ne böyle? dedim O kimse dedi fakat: “Adım Menazil Ben çalgı çalmak, şarkı söylemekle şan salmış, Arabistan’ın ünlülerinden bir gençtim Defalarca nefsin arzuları peşinde koştum Receb ve Şaban aylarında bile, bu günahlara devam ederdim Salih babam, beni bu günahlardan kurtarmaya çalıştı Bana, “Allahü Teâlânın azabı şiddetlidir, bir anda kahredebilir Fena arkadaşlardan vazgeç, bu kötü işleri bırak! ve bu aylar senden şikâyet ediyorlar dedi Nasihate hiç tahammülüm yoktu Babamın üzerine yürüyüp, döverek susturdum Üzüntülü ve kırık kalble, “Bu aylarda oruç tutup, geceleri ibadet ediyorum Beytullah’a gidip şerrinden korunmak için, Allahü teâlâdan destek dileyeceğim dedi Bir hafta oruç tutup, Kâbe’ye giderek, “Ey Rabbim, mazlumların âhını yerde bırakmazsın Bu ayda, bu kutsal yerlerde yapılan duaları inkar etmezsin Hakkımı oğlumdan al, onu felç et! diye dua etti Demin duası bitmeden sağ tarafım felç oldu Beni gören, “Baba bedduasına uğramış kişi derdi Hz Hüseyin, “Baban bu hâline ne dedi? buyurdu O genç, “Babamdan özür diledim Onun da babalık şefkati şampiyon gelerek beni bağışladı Beddua ettiği yerde, bu sefer şifa bulmam için hayır dua etmek üzere deve ile gelirken, devenin ürkmesi ile babam düşüp öldü Acilen çaresizim diyor Hz Ali bu felçli gence dua ediyor, Receb’de yaptığı bu dua bereketiyle de Adalet teâlâ ona şifa ihsan ediyor  

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt