Kişi kesinlikle oruç tutacağı günün sahur vakti öğününü tüketmeli. Sahurda tercih edeceği besinler, protein, yağ, istikametinden istikrarlı olmalı. Birebir hengamda tokluk hissi sağlayan bu besinleri sahurda kesinlikle tercih etmeliyiz. Yumurta, yoğurt, süt ve peynir üzere azıklar sahur için en düzgün seçeneklerdendir.
Posa tarafından güçlü ve likit içeriği istikrarlı olmalıdır.
Gün uzunluğu aç olmaktan kaynaklı şeker, magnezyum, sodyum, kalsiyum ve fosfat düşeceği için bunların telafisini kesinlikle yapın. Kişi orucunu, kilo durumuna nazaran sayısını belirlediği hurma ile açarak, gün uzunluğu oluşan magnezyum ve karbonhidrat açığının, akabinde da mümkün olduğunca oda ısısında su içerek likit açığının bir kısmını karşılamış olur.
5-10 dakika sonra içilecek çok sıcak olmayan bir çorba devamlılığı sağlayacaktır.
Kesinlikle sahur öğününden sonra kişi sağlıklı dışkılamayı gerçekleştirmelidir
Bilhassa kalp ve tansiyon hastası iseniz, hamurlu, tuzlu ve kızartma çeşidi yiyeceklerden uzak durunuz.
Ana yemeklere geçmeden yaklaşık 15 dakika beklenmelidir.Bu bekleme mühleti hem kişinin açlığının yatışmasını sağlayacak, hem de ana yemeklerden çok büyük porsiyon tüketmesini önleyecektir. Ana yemek hem et kümesinden (ızgara ya da haşlama biçiminde pişmiş al et, tavuk eti ya da balık gibi), hem zeytinyağlı 1 porsiyon zerzevattan, hem süt- yoğurt öbeğinden, hem salatadan, hem de ekmek kümesinden (çok büyük bir kesim olmamak koşulu ile ramazan pidesi olabilir) oluşmalıdır.
Akşam öğününden sonra posa açığı için meyve (en çokça 2 porsiyon), gece boyunca da kan şekeri dengelenmesi için süt ya da yoğurt bir porsiyon tüketilmeli. Kişi kesinlikle tatlı yemek istiyorsa bu saydığımız süt ve meyve öğünü yanına sütlü tatlı (kilo kaybı için haftada 2 ya da 3 kez) tüketebilir. Buna örnek sade dondurma olabilir.
Dikkat etmesi gereken en kıymetli tüketim ise oruçlu olduğu saatler dışında su tüketimini en az 2 litre olması.
Posa tarafından güçlü ve likit içeriği istikrarlı olmalıdır.
Gün uzunluğu aç olmaktan kaynaklı şeker, magnezyum, sodyum, kalsiyum ve fosfat düşeceği için bunların telafisini kesinlikle yapın. Kişi orucunu, kilo durumuna nazaran sayısını belirlediği hurma ile açarak, gün uzunluğu oluşan magnezyum ve karbonhidrat açığının, akabinde da mümkün olduğunca oda ısısında su içerek likit açığının bir kısmını karşılamış olur.
5-10 dakika sonra içilecek çok sıcak olmayan bir çorba devamlılığı sağlayacaktır.
Kesinlikle sahur öğününden sonra kişi sağlıklı dışkılamayı gerçekleştirmelidir
Bilhassa kalp ve tansiyon hastası iseniz, hamurlu, tuzlu ve kızartma çeşidi yiyeceklerden uzak durunuz.
Ana yemeklere geçmeden yaklaşık 15 dakika beklenmelidir.Bu bekleme mühleti hem kişinin açlığının yatışmasını sağlayacak, hem de ana yemeklerden çok büyük porsiyon tüketmesini önleyecektir. Ana yemek hem et kümesinden (ızgara ya da haşlama biçiminde pişmiş al et, tavuk eti ya da balık gibi), hem zeytinyağlı 1 porsiyon zerzevattan, hem süt- yoğurt öbeğinden, hem salatadan, hem de ekmek kümesinden (çok büyük bir kesim olmamak koşulu ile ramazan pidesi olabilir) oluşmalıdır.
Akşam öğününden sonra posa açığı için meyve (en çokça 2 porsiyon), gece boyunca da kan şekeri dengelenmesi için süt ya da yoğurt bir porsiyon tüketilmeli. Kişi kesinlikle tatlı yemek istiyorsa bu saydığımız süt ve meyve öğünü yanına sütlü tatlı (kilo kaybı için haftada 2 ya da 3 kez) tüketebilir. Buna örnek sade dondurma olabilir.
Dikkat etmesi gereken en kıymetli tüketim ise oruçlu olduğu saatler dışında su tüketimini en az 2 litre olması.