iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Ayında Diyet Nasıl Yapılır
Ramazanda Perhiz Önerileri
Beslenme tipi ile saatlerinin değişmesi ve hareketin azalması nedeniyle Ramazan ayında şişmanlamak kaçınılmaz ülkü geliyor
Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç tutanların günlük gıda şekli ansızın değişiverir Çoğunlukla 3 öğünden ibaret olan jurnal gıda 2 öğüne düşerken özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar
Uzmanlar ilk kez; ramazan ayında kilo almamak için sahura kalkılmasını öneriyor Sahurda bol su içilmesinde, fazla yağlı ve tuz yemekten kaçınılmasında avantaj var
Sahurda süt, yoğurt, peynir gibi protein içerikli besinler tüketilmeli Sahurda mutlaka ekmek de yenilmeli Ayrıca çorba, az yağlı sebze ve zeytinyağlı yemekler gibi yiyecekler de tüketilebilir
Ramazanda 1 günlük perhiz listesi
Ramazanda Sahurda perhiz için:
Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)
Bir su bardağı ayran veya perhiz süt, domates, salatalık, maydanoz Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)
Doyana değin, bir yemek yemek kaşığı akıcı yağla üretilmiş sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek
Altı yemek yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr perhiz yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz)
İftar Yemeği İçin:
Bir su bardağı su ile orucu açın
Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın
Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir
Arkasında bir kâse çorba, doyma duygusal yahut, bir kâse daha içilebilir
''İftarı dışarıya yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir'' *
Ramazanda Perhiz Önerileri
Beslenme tipi ile saatlerinin değişmesi ve hareketin azalması nedeniyle Ramazan ayında şişmanlamak kaçınılmaz ülkü geliyor
Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç tutanların günlük gıda şekli ansızın değişiverir Çoğunlukla 3 öğünden ibaret olan jurnal gıda 2 öğüne düşerken özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar
Uzmanlar ilk kez; ramazan ayında kilo almamak için sahura kalkılmasını öneriyor Sahurda bol su içilmesinde, fazla yağlı ve tuz yemekten kaçınılmasında avantaj var
Sahurda süt, yoğurt, peynir gibi protein içerikli besinler tüketilmeli Sahurda mutlaka ekmek de yenilmeli Ayrıca çorba, az yağlı sebze ve zeytinyağlı yemekler gibi yiyecekler de tüketilebilir
Ramazanda 1 günlük perhiz listesi
Ramazanda Sahurda perhiz için:
Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir)
Bir su bardağı ayran veya perhiz süt, domates, salatalık, maydanoz Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç)
Doyana değin, bir yemek yemek kaşığı akıcı yağla üretilmiş sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek
Altı yemek yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr perhiz yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz)
İftar Yemeği İçin:
Bir su bardağı su ile orucu açın
Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın
Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir
Arkasında bir kâse çorba, doyma duygusal yahut, bir kâse daha içilebilir
''İftarı dışarıya yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir'' *