iltasyazilim
FD Üye
Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz
Ramazanda Beslenme Nasıl Olmalı
Epeyce sıcak Yaz aylarına eşit gelen Ramazanda beslenme konusunda dikkat etmek gerekiyor Özellikle Ramazan ayı her tarafında sahurda ve iftarda yiyip içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz
Ramazan ayında çoğumuz nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmiyoruz En kayda değer sorun ise uzun zaman aç kaldığımız için daha fazla yemek yiyebiliyoruz Özellikle de yağlı ve kalorili yiyecekler tükettiğimiz zaman bu koşul bir takım afiyet sorunlarını da beraberinde getiriyor
Sahurda beslenme nasıl olmalı?
*Sahurda acıdan, baharattan ve tuzdan uzak durun Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha ivedi acıktırır
* Pirinç pilavının yerine bulgur pilavı yiyin Pirinçte büyük oranda nişasta bulunduğu için, çabuk kana karışır Bu da ayrıca şekerinizin düşmesine, ayrıca de çabuk acıkmanıza niçin olur
*Hamur işlerini ve beyaz ekmek tüketmemeye çalışın Çünkü kan şekerini çabuk yükseltir ve çabuk düşürür Onun yerine kepek ekmek tüketirseniz sizi daha uzun vakit tok tutar
* Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, içinde bol miktarda nişasta yer alan patates tam bir mucizedir Patates kan şekerini dengeler Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, ayrıca de hipoglisemiyi önler
*Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanını tercih edin Bilhassa çekirdeği çok şifalıdır Onu yiyin Eğer şeker hastası iseniz sadece çekirdeğini yiyin
*Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş kıymetli tek besindir Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz Keza kolesterolü ve trigliseridi düşürür *
Ramazanda Beslenme Nasıl Olmalı
Epeyce sıcak Yaz aylarına eşit gelen Ramazanda beslenme konusunda dikkat etmek gerekiyor Özellikle Ramazan ayı her tarafında sahurda ve iftarda yiyip içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz
Ramazan ayında çoğumuz nasıl beslenmemiz gerektiğini bilmiyoruz En kayda değer sorun ise uzun zaman aç kaldığımız için daha fazla yemek yiyebiliyoruz Özellikle de yağlı ve kalorili yiyecekler tükettiğimiz zaman bu koşul bir takım afiyet sorunlarını da beraberinde getiriyor
Sahurda beslenme nasıl olmalı?
*Sahurda acıdan, baharattan ve tuzdan uzak durun Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha ivedi acıktırır
* Pirinç pilavının yerine bulgur pilavı yiyin Pirinçte büyük oranda nişasta bulunduğu için, çabuk kana karışır Bu da ayrıca şekerinizin düşmesine, ayrıca de çabuk acıkmanıza niçin olur
*Hamur işlerini ve beyaz ekmek tüketmemeye çalışın Çünkü kan şekerini çabuk yükseltir ve çabuk düşürür Onun yerine kepek ekmek tüketirseniz sizi daha uzun vakit tok tutar
* Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, içinde bol miktarda nişasta yer alan patates tam bir mucizedir Patates kan şekerini dengeler Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, ayrıca de hipoglisemiyi önler
*Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanını tercih edin Bilhassa çekirdeği çok şifalıdır Onu yiyin Eğer şeker hastası iseniz sadece çekirdeğini yiyin
*Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş kıymetli tek besindir Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz Keza kolesterolü ve trigliseridi düşürür *