Ramazan ayında duzenli yemek yemek ve sofraların zengin menuyle donatılması kilo sorununu da arttırıyor
Uzmanlar, Ramazan'da kilo almadan bayramı karşılamanın mumkun olduğunu belirtiyor
Yaklaşan Ramazan Ayı'nda gun boyunca oruc tutarak ac kalanlar, akşam iftarda cok yedikleri icin istemeden de olsa kilo alıyor
Ramazan'ın başlaması ile birlikte bireylerin beslenme alışkanlıklarının değiştiğini soyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Nurdan Camcı, Ramazan Ayı'nda oruc tutmaya bağlı olarak gunluk tuketilen oğun sayısı ve tuketilen su miktarı azalmakta, oğunlerde tuketilen besin ceşitlerinde değişiklikler meydana gelmektedir Ramazan ayında beslenmemize dikkat ederek daha sağlıklı bir şekilde ve bulunduğumuz kiloyu koruyarak, en onemlisi de kilo kazanımı olmadan bayramı karşılayabilirizdedi
Ramazan ayında oğun sayısının en az 4 tercihen 5 (Sahur, İftar acılışı, İftar yemeği, Gece yatmadan once iki ara oğun olacak şekilde) olacak şekilde planlanması gerektiğini aktaran Diyetisyen Nurdan Camcı, sahurda sadece su icerek niyetlenmenin veya gece yatmadan once yemek yemenin son derece zararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı Ramazan ayı boyunca, ac kalınan surenin azalmasını sağlamak ve metabolizmanın hızını yavaşlatmak icin mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Camcı, Bu ay icerisinde vucut aclığa ve yemek yeme saatlerine kendini adapte ettikten sonra harcanan gunluk enerjiyi duşurerek az yakmaya, dolayısı ile metabolizmamız yavaşlamaya başlar Bu durumda normalde yediklerimizi azaltmamız gereklidir Porsiyon miktarlarını fazla arttırmadan ve yediklerimizin iceriğinde bulunan besin maddelerine (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin, mineral) dikkat ederek ve en onemlisi de pişirme yontemlerinden sağlıklı olanları secerek bir beslenme şekli oluşturmalıyızdiye konuştu
Yetişkin bir bireyin ortalama su ihtiyacının 225 litre arasında olduğunu hatırlatan Camcı, oruc tutarken vucudun uzun sure susuz kalacağı icin, iftar ve sahur arasında bol su icilmeye ozen gostermelisi gerektiğini ifade etti Nurdan Camcı, Yeterli ve dengeli beslenmenin ana prensiplerinden biri olan sebze ve meyve tuketiminin ramazan ayında azalabileceğini, ancak vucudun gereksinimi olan vitamin ve minerallerin karşılanabilmesi icin gunde en az 5 porsiyon sebzemeyve tuketiminin sağlanması gerektiğinin altını cizdi
Camcı, Ramazan ayı suresince ağırlık denetimine katkıda bulunmak icin iftar sonrasında kısa yuruyuşler yapmanın da metabolizma icin faydalı olacağını ifade etti
Alıntı
Uzmanlar, Ramazan'da kilo almadan bayramı karşılamanın mumkun olduğunu belirtiyor
Yaklaşan Ramazan Ayı'nda gun boyunca oruc tutarak ac kalanlar, akşam iftarda cok yedikleri icin istemeden de olsa kilo alıyor
Ramazan'ın başlaması ile birlikte bireylerin beslenme alışkanlıklarının değiştiğini soyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Nurdan Camcı, Ramazan Ayı'nda oruc tutmaya bağlı olarak gunluk tuketilen oğun sayısı ve tuketilen su miktarı azalmakta, oğunlerde tuketilen besin ceşitlerinde değişiklikler meydana gelmektedir Ramazan ayında beslenmemize dikkat ederek daha sağlıklı bir şekilde ve bulunduğumuz kiloyu koruyarak, en onemlisi de kilo kazanımı olmadan bayramı karşılayabilirizdedi
Ramazan ayında oğun sayısının en az 4 tercihen 5 (Sahur, İftar acılışı, İftar yemeği, Gece yatmadan once iki ara oğun olacak şekilde) olacak şekilde planlanması gerektiğini aktaran Diyetisyen Nurdan Camcı, sahurda sadece su icerek niyetlenmenin veya gece yatmadan once yemek yemenin son derece zararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı Ramazan ayı boyunca, ac kalınan surenin azalmasını sağlamak ve metabolizmanın hızını yavaşlatmak icin mutlaka sahura kalkılması gerektiğini belirten Camcı, Bu ay icerisinde vucut aclığa ve yemek yeme saatlerine kendini adapte ettikten sonra harcanan gunluk enerjiyi duşurerek az yakmaya, dolayısı ile metabolizmamız yavaşlamaya başlar Bu durumda normalde yediklerimizi azaltmamız gereklidir Porsiyon miktarlarını fazla arttırmadan ve yediklerimizin iceriğinde bulunan besin maddelerine (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin, mineral) dikkat ederek ve en onemlisi de pişirme yontemlerinden sağlıklı olanları secerek bir beslenme şekli oluşturmalıyızdiye konuştu
Yetişkin bir bireyin ortalama su ihtiyacının 225 litre arasında olduğunu hatırlatan Camcı, oruc tutarken vucudun uzun sure susuz kalacağı icin, iftar ve sahur arasında bol su icilmeye ozen gostermelisi gerektiğini ifade etti Nurdan Camcı, Yeterli ve dengeli beslenmenin ana prensiplerinden biri olan sebze ve meyve tuketiminin ramazan ayında azalabileceğini, ancak vucudun gereksinimi olan vitamin ve minerallerin karşılanabilmesi icin gunde en az 5 porsiyon sebzemeyve tuketiminin sağlanması gerektiğinin altını cizdi
Camcı, Ramazan ayı suresince ağırlık denetimine katkıda bulunmak icin iftar sonrasında kısa yuruyuşler yapmanın da metabolizma icin faydalı olacağını ifade etti
Alıntı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.