Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan ve yumurta

Ramazan ve yumurta
0
128

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Ana sütü ve yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteine sahiptir. Yumurtada insan vücudunda sentezlenemeyen ve katiyen besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan “elzem amino asitler” ehil ve istikrarlı ölçülerde bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksek, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta ve vücut proteinlerine dönüşebilmektedir.

Ehliyetli ve istikrarlı beslenmede, münhasıran mental ve fiziki istikametten süratli bir büyüme ve gelişme devrinde olan evlatların, protein tüketimlerinin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Bu nedenle mahsusen evlat beslenmesinde “örnek protein” kaynağı olan yumurtaya gereken ehemmiyet verilmelidir. Yumurta A, D, E ve B öbeği vitaminleri ile başka vitaminleri değerli orantıda içermektedir. Düşük güç içeriğine rağmen, birçok elzem besin öğesini yüksek nispette bulundurması nedeniyle “besleyici kıymeti yüksek” besin olarak tanımlanmaktadır. Birebir vakitte yumurtanın antibiyotik tesiri de vardır.

Tok tutma özelliğinden dolayı Ramazan ayında sıklıkla başvurulabilecek uygun kalitede protein kaynağı olan yumurtanın pişirilme haline dikkat edilmelidir. Haşlama, menemen ve omlet formunda tüketimi önerilen yumurtanın pastırmalı yahut sucuklu yenilmesi durumunda harareti artıracağı ve su içme muhtaçlığı doğuracağı unutulmamalıdır.

Beslenmede kolesterolden çok, yekun yağ ölçüsü ve doymuş yağ asitleri nispetine dikkat etmek gerekir. Düşük yağlı diyet tüketen sağlıklı bireylerde her gün bir yumurta tüketiminin sakıncası yoktur. Şayet insanda kolesterol metabolizması bozukluğu yoksa, ehliyetli ve istikrarlı olarak tüm besin kümelerini tüketiyorsa, ülkü vücut yükünü koruyorsa, fizikî olarak etkin ise ve sigara kullanmıyorsa, yumurtanın yüksek kolesterol içeriğinden ötürü tasa duyulmasına gerek yoktur. İçerisinde bulunan lesitin kan kolesterolünü istenilen seviyelerde tutmaya yardımcıdır. Kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, şeker marazı vb. sorunu olanların, farklı günlerde olmak koşulu ile haftada en çok 2 adet yumurta yemeleri önerilmektedir.

 

Similar threads

Ana sütü ve yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteine sahiptir. Yumurtada insan vücudunda sentezlenemeyen ve katiyetle besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan “elzem amino asitler” kâfi ve istikrarlı ölçülerde bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksek, tamamına yakını vücut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
YUMURTA HAKKINDA YANLIŞSIZ BİLİNEN YANLIŞLAR Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez tamamlayıcı yumurtadan bahsedeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda yumurta yasaklar listesindeyken neden şuan en beğenilen besin kaynağı oldu. Yumurta hakkında hakikat bilinen yanlışlarla gerçeklikleri ele alacağız. Yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Ana sütü ve yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteine sahiptir. Yumurtada insan vücudunda sentezlenemeyen ve besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan “elzem amino asitler” istikrarlı ölçülerde bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksek, tamamına yakını vücut tarafından kullanılmakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
YUMURTANIN İÇERİĞİ VE BESİN KIYMETI İnsan vücudunun gereksinim duyduğu acilen hemen tüm besin hususlarını en müsait ölçü ve orantıda içeren yumurta, sistemsiz beslenme derdinin çözümlenmesinde üzerinde kıymetle durulması gereken hayvansal besinlerden birisidir. Tablo 1 de görüldüğü üzere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Örnek Protein : YUMURTA Yumurta; binlerce yıldır bilinen, ucuz, yerkürenin her tarafında rahatlıkla üretilebilen, çok çeşitli hallerde ve basitçe pişirilip tüketilebilen, lezzetli ve besleyici kıymeti çok yüksek bir besindir. Uygarlığın başlangıcından bu yana; yumurta, ömür sembolü ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt