Ramazan Pidesi Tarifi İcin Malzemeler
*4 Su Bardağı Un
*1, 5 Su Bardağı Ilık Su
*2 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
*1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*Tuz
Uzeri İcin:
*1 Yumurta Sarısı
*1 Yemek Kaşığı Yoğurt
*Corek Otu
*Susam
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kucuk bir kase icerisinde instant maya, toz şeker ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyelim mayamızı aktifleştirelim
*Yoğurma kabımızın icerisine 4 su bardağı unu, tuzu ekleyelim harmanlayalım
*Unun ortasını acalım mayamızı ekleyelim catal yardımı ile karıştıralım ve 1 su bardağı ılık suyumuzu ekleyelim ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
*Hamurumuzun uzerine kapatalım en az 2 saat mayalandırmaya bırakalım
*Mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsi yada yağlı kağıt serilmiş tepsi icerisinde geniş şekilde elimizle acalım kase icerisine su koyalım parmaklarımızı ıslatalım pide uzerine şekil verelim
*Uzerine sosumuzu surelim corek otu, susam serpelim
*Onceden ısıtılmış 220 derece fırında 1520 dakika pişirelim Deneyeceklere Afiyet Olsun
Not: Tepsimin olcusu 34 cm
*4 Su Bardağı Un
*1, 5 Su Bardağı Ilık Su
*2 Tatlı Kaşığı İnstant Maya
*1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*Tuz
Uzeri İcin:
*1 Yumurta Sarısı
*1 Yemek Kaşığı Yoğurt
*Corek Otu
*Susam
Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kucuk bir kase icerisinde instant maya, toz şeker ve yarım su bardağı ılık suyu ekleyelim mayamızı aktifleştirelim
*Yoğurma kabımızın icerisine 4 su bardağı unu, tuzu ekleyelim harmanlayalım
*Unun ortasını acalım mayamızı ekleyelim catal yardımı ile karıştıralım ve 1 su bardağı ılık suyumuzu ekleyelim ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim
*Hamurumuzun uzerine kapatalım en az 2 saat mayalandırmaya bırakalım
*Mayalanan hamurumuzu yağlanmış tepsi yada yağlı kağıt serilmiş tepsi icerisinde geniş şekilde elimizle acalım kase icerisine su koyalım parmaklarımızı ıslatalım pide uzerine şekil verelim
*Uzerine sosumuzu surelim corek otu, susam serpelim
*Onceden ısıtılmış 220 derece fırında 1520 dakika pişirelim Deneyeceklere Afiyet Olsun
Not: Tepsimin olcusu 34 cm