Ramazan Pideciklerim Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 1kg + 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 küp yaş maya
- 1 adet yumurta
- Susam ve çörekotu
Ramazan Pideciklerim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve mayayı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Tuz ve şekeri ekleyelim, son olarakta unu ekleyelim.
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Yarım saat kadar dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurlardan portakaldan biraz daha büyük bezeler elde edelim.
- Fırın tepsisine yerleştirelim tekrar yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sürelim.
- Parmak uçlarıyla üzerine form verelim .
- Susam ve cörekotu serpiştirelim.
- Ben bir kaçının üzerine kaşar peyniri de koydum .
- 250 derecede pişirelim.
Ramazan Pideciklerim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.