Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Fıkraları

Ramazan Fıkraları
0
139

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ramazan Fıkraları

Yumuşasın Diye

Adamın biri Ramazan gunu erik yiyormuş Bunu goren adam:

Yahu, Musluman olan boyle oruc yer mi? demiş

Adam:

Hayır orucluyum, cevabını verince adam, avurdunun şişliğini işaret ederek:

Ağzındaki nedir? diye sormuş

Adam:

Eriktir, iftara kadar yumuşasın diye ağzımda tutuyorum! demiş

Yalansa

Abartıcı bir kişi olarak tanınan hattat İzzet Efendi bir dostuna:

Dun gece sabaha kadar oturdum, bir Kur’an yazıp bitirdim, demiş

Az sonra dostu soze girmiş :
Gecen Ramazan’da Kandilli’ye, bir iftar yemeğine gidiyordum Boğazici’nde oyle bir fırtına cıktı ki Dalgalar bindiğim kayığı sahildeki minarelerin şerefelerine kadar cıkardı Kayık dalgalar arasında sallanırken iftar oldu, toplar atıldı Ben de sigaramı kandillerden yakıp orucumu bozdum

Mustafa İzzet Efendi bağırmış :

Yalan !

Yalansa, senin dun gece yazdığın Kur’anı Kerim carpsın

Tiryakinin Hali

Ramazan hilali gorulmeyince oruc tutmanın caiz olmayacağını bilen bir tiryaki, hilali gormemek icin evinin pencerelerini kapayıp perdeleri de sımsıkı orter, geceleri mahalle kahvesine giderken de başını onune eğermiş Nasılsa bir su birikintisi icinde hilalin aksini gorunce urkerek şoyle demiş:
Hey mubarek! Gozume mi gireceksin? Anladık işte Ramazan başlamış!

Teravihi Unuttu

İki kafadar Ramazan’da kadı kıyafetine girerek koy koy dolaşmaya ve birkac basit soru sorup cevap veremeyen koyluleri falakaya yatırıp para kazanmaya başlamışlar Kadı Efendinin bu durumdan haberi olunca, bunları yakalatmış ve:

Bu sabah namazının, bu oğle namazının, bu ikindi namazının, bu akşam namazının, bu yatsı namazının, diyerek kırk sopa attırıp bıraktırmış

İki kafadar koyden uzaklaşınca birisi:

Tabanlarım sızlıyor, şurada oturup dinlenelim, deyince diğeri:

Yuru yuru! Dinlenmenin sırası mı şimdi? Kadı Efendi teravihi unuttu Hatırlarsa vay halimize!

858,505Konular
982,794Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt