Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan ayında kilo almamak için tüketmeniz gereken 7 besin

Ramazan ayında kilo almamak için tüketmeniz gereken 7 besin
0
142

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Ramazan; huzur ve dinginliktir. Kişinin ömür savaşına ara verip omurdaki mana boyutuna geçtiği bir süreçtir olması gereken. Oruç bütüncül bir süreçtir. Ruh ve vücut bütünlüğü. Farklı boyutların bütünlüğü. Lakin umumide oruç; yalnızca aç kalmak olarak algılanıyor ve vücudu değil de nefsi doyurmak için vücudun gereksinim duyduğundan çok daha fazlasını mideye indiriliyor.

18 saatlik açlık sürecinde bazal metabolizma suratın 1 hafta içerisinde yaklaşık olarak 150 kalori azalıyor. Bazal metabolizma suratının yavaşlaması ve nefsin açlığı ile birleşince Ramazan ayı umumide kilo alınarak kapatılıyor.

Bu süreçte protein açısından güçlü besinlere beslenmenizde daha çok nokta vererek ve egzersizlerinize devam ederek formunuzu koruyabilir velev kilo bile verebilirsiniz.

Metabolizma suratınızı artıracak birkaç besini sizin için listeledim.

Al Biber(Acı biber):

Menülerde kırmızının sıcağına ve lezzetine yan açın. Al biber bileşimindeki kapsaisin metabolizmayı hızlandırır ve yağ oksidasyonunu destekler. Bu sıcak ve baharatlı besin iştah ve umum besin alımını azaltır. Yapılan çalışmalar, al biberin vücudun güç harcamasını artırdığı göstermiştir. Velev al biber metabolizmayı hızlandıran doğal besinler içerisinde top 10 içerisindedir.

Yeşil çay:

Yapılan araştırmalar yeşil çayın metabolizmayı hızlandırdığını ispatlamıştır. Amerikan Klinik Beslenme Mecmuası ‘’Yeşil çayın termojenik özelliğe sahip olduğu ve yağ oksidasyonunu artırdığı bu sayede de kilo denetiminde kıymetli bir vazife alıyor olabilir.’’

Yeşil çay özündeki kafein doğal olarak oluşur. Vücuda zarar veren özgür radikalleri uzaklaştırarak vücudun umumi sıhhatini korur ve tıpkı vakitte kilo denetimine destek verir.

Düşük Yağlı Süt ve Yoğurt :

Kalsiyum açısından güçlü besinler ve probiyotikler metabolizmayı süratiyle irtibatlı bulunmuştur. Düşük yağlı süt ve yoğurt kalsiyum açısından daha zengindir. Süt ve yoğurttaki kalsiyum yağ hücrelerinin etrafını sarar ve ince bağırsaktan emilimini azaltır. Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterileri destekleyerek metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Düşük yağlı süt ve süt eserlerini kilo kaybını teşvik ederken birebir hengamda kas kütlesinin prodüksiyonunu ve mevcut durumunu himayeyi destekler.

Elma:

Günde yenilen bir elma, tabibi konuttan uzak meblağ. Bir İngiliz atasözü olan cümlenin orjinali : “An apple a day keeps the hekim away”. Evet neden?

Elma lif ve su dolu bir meyvedir. Kan şekerini düzenler, sindirime yardımcı olur ve metabolizma suratını artırır. İçeriğindeki yüksek lif yağ yakımını teşvik eder ve yağ depolanmasını azaltır. Yaz aylarında tüketeceğiniz bir elma dehidrasyondan korunmanıza yardımcı olur. Son sır daha; sabah aç karnına tüketilen elma kahveden daha çok uyarıcı tesir gösterir.

Tam Tahıllar ve Mercimek:

Yulaf ezmesi, kahverengi pirinç ya da kinoa üzere uygun karbonhidrat kaynakları(kompleks kabonhidrat) metabolizma suratını artırır ve insülin seviyesini stabil kalmasını sağlar. Tam tahıllar, şeker bakımından varlıklı besinlerin bilakis insülin seviyesinde ani bir yükselme ve akabinde ani bir inme(pik) yapmaz, insülin salınımın yavaş ve istikrarlı olmasını sağlayan karbonhidratlardır. Daima insülin seviyesini istikrarda tutmak , pik durumundan kaçınmak ve yağ hücrelerinin depolanmasını engellemek için bu durum vücut için değerlidir.

Bir kase yulaf ezmesi, sindirim sistemini düzenler, metabolizmayı hızlandırır, olağan insülin seviyelerini korur ve saatlerce kuvvet sağlar.

Mercimek liften güçlü, sağlıklı karbonhidrat ve protein için uygun bir kaynaktır. Bu güç dolu kombinasyon metabolizma hızlandırır ve sindirim sistemini düzenler. Mercimek içeriğindeki demir vücutta oksijen akışına yardımcı olurken; metabolizma suratını artırır ve güç üretimini sağlar. Tam tahıllı besinleri ve mercimeği günlük beslenme programına dahil etmeyi unutma.

Somon:

Somon üzere yağlı balıklar omega-3 açısından zengindirler ve metabolizma suratını artırırlar. Balık yağı yağ yakma enzimlerini yükseltir ve metabolizmayı hızlandırır. Yağ asitleri açısından varlıklı besinler tüketmek metabolizma suratını yavaşlatır.

Yapılan çalışmalar omega-3 yağ asitlerinin müspet tesirlerini ortaya çıkarmıştır. Omega-3 yağ asitleri metabolizma suratını artırmaktadır.

Haftalık beslenme programında somon üzere yağlı balıklara 2-3 gün taraf vermelisin.

Yağlı Tohumlar:

Yağlı tohumlar metabolizmayı hızlandırmak için kusursuz atıştırmalıklardır. Ara öğünlerde kendini şımartmak için badem, fıstık, fındık, kaju ve kabak çekirdeğine kim hayır diyebilir ki? Burada değerli olan nokta çiğ olmalıdır. Zira kavrulma süreci sırasında besin bedellerini yitirirler. Örneğin ham fındıkta bulunan inositol ve kolin kavrulma süreci sırasında özelliklerini kaybederler. Ayrıyeten yağlı tohumlar lif açısından da zengindirler. Hatırlatma: porsiyon denetim. Günde silme 1 avuç bir birey için kafidir.

 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt