nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Diş Doktoru Pertev Kökdemir, sahur ve iftarda tüketilecek maydanoz, nane, zencefil, tarçın gibi bitkilerin ağız kokusunu engelleyebileceğini söyledi Kökdemir, ağız kokusuna aleyhinde iftarda bol suyla birlikte yeşil dere, sahurda ise bir kadeh soğuk süt tüketilmesini önerdi
Ramazan ayında 17 saat sürecek oruç sürecinin, ağızda kuruluğa ve ister istemez ağız kokusuna yol açtığını, bunun da tüketilecek bitkilerle önüne geçilebileceğini bildiren Dişçi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemek için tavsiyelerde bulundu…
İftardan ya da sahurdan sonra dişler fırçalanmıyorsa gıda artıkları ağız kokusuna niçin olur Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı başlar ve bu cerahat da kokuya yol açar İftardan ve sahurdan daha sonra yemek yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler mutlaka en az ikiüç dakika fırçalanmalı, sonrasında ise diş ipi ve gargara kullanılmalı
SAHURDA BİR BARDAK SOĞUK SÜT
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için bitkilerden de yararlanılabilir Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil akarsu, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna iyi gelir Kimi ham şekilde çiğnendiğinde, kimisi de nehir biçiminde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de kokuyu azaltır dedi
SU YUTMAMAK ŞARTIYLA AĞIZ ÇALKALANABİLİR
“İçinde alkol olan ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da artırır Dişleri fırçalamayıp yalnızca gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak son derece yanlıştır Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna neden olunur Oruçluyken su yutmamak şartıyla gün içinde ağzın çalkalanması da bakterileri ve ağız kokusunu azaltır
Dişçi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında ağız kokusuyla uğraş etmek için doğal yöntemler öneriyor
Ramazan ayında 17 saat sürecek oruç sürecinin, ağızda kuruluğa ve ister istemez ağız kokusuna yol açtığını, bunun da tüketilecek bitkilerle önüne geçilebileceğini bildiren Dişçi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemek için tavsiyelerde bulundu…
İftardan ya da sahurdan sonra dişler fırçalanmıyorsa gıda artıkları ağız kokusuna niçin olur Uzun süre temizlenmeyen ağızda, diş eti iltihabı başlar ve bu cerahat da kokuya yol açar İftardan ve sahurdan daha sonra yemek yemek artıklarını uzaklaştırmak için dişler mutlaka en az ikiüç dakika fırçalanmalı, sonrasında ise diş ipi ve gargara kullanılmalı
SAHURDA BİR BARDAK SOĞUK SÜT
Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bunun yanında ağız kokusunu engellemek için bitkilerden de yararlanılabilir Maydanoz, nane, zencefil, dereotu, adaçayı, tarçın, yeşil akarsu, okaliptus, kakule, kişniş de ağız kokusuna iyi gelir Kimi ham şekilde çiğnendiğinde, kimisi de nehir biçiminde demlenip içildiğinde ağız kokusunun önüne geçer Sahurda bir bardak soğuk süt içilmesi de kokuyu azaltır dedi
SU YUTMAMAK ŞARTIYLA AĞIZ ÇALKALANABİLİR
“İçinde alkol olan ağız gargaraları, ağız kuruluğunu daha da artırır Dişleri fırçalamayıp yalnızca gargarayla diş üzerindeki plağı uzaklaştırmaya çalışmak son derece yanlıştır Ağız kokusunu gidereyim derken daha fazla ağız kokusuna neden olunur Oruçluyken su yutmamak şartıyla gün içinde ağzın çalkalanması da bakterileri ve ağız kokusunu azaltır
Dişçi Pertev Kökdemir, Ramazan ayında ağız kokusuyla uğraş etmek için doğal yöntemler öneriyor