Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Ayı Bereketiyle Gelsin! Sofranıza Lezzet ve Bereket Katacak Ramazana Özel 12 Yiyecek!

Ramazan Ayı Bereketiyle Gelsin! Sofranıza Lezzet ve Bereket Katacak Ramazana Özel 12 Yiyecek!
0
153

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-35109be26d9a907faef9535bc7438e15983985d6.jpg


Bir ay boyunca beslenme alışkanlığımızı baştan sona değiştiren bir ay Ramazan ayı. 15-16 saatlik açlık ve susuzluk; kâfi, istikrarlı ve yanlışsız beslenmeyi de kaide koşuyor. Ramazan ayında hem sıhhatimiz hem de kilo bakımından hakikat beslenmenin ehemmiyetini bir defa daha vurguluyor ve sofranıza lezzet ve rahmet katacak Ramazan'ın olmazsa olmaz 12 yiyeceğini sizler için listeliyoruz.


1. Badem




Günlük beslenme alışkanlıklarımızda da kesinlikle yer edinmesi gereken bir besin badem. Alışılmış ki bilhassa çiğ bademden bahsediyoruz. Lif ve mineral açısından hayli güçlü olan çiğ bademi sahur sofralarınızdan eksik etmemenizi öneririz.  İçeriği sayesinde hem uzun periyodik tokluk hissi sağlayacak hem de daha enerjik hissetmenize yarayacak.

2. Maden suyu



Bu ay boyunca kâfi sıvı dayanağı almanız hem sonraki oruçlarınızın daha kolay geçmesini sağlayacak hem de sıhhat açısından daha yararlı olacaktır. Saatler uzunluğu susuz kalan bedenimize doğal ki iftardan sahura kadar olan vakit dilimi içerisinde günlük tüketmemiz gereken 2-3 litre suyu destek etmelisiniz. Bu noktada maden suyu da elektrolit ve mineral kaybını engellemek için son derece güzel bir dayanak olacaktır.

3. Yumurta



Özellikle sahurda tüketilmesi önerilen ve sıklıkla tercih de edilen yumurta bol protein içermesi ve uzun müddet tok tutması açısından kıymetli bir besin. Lezzetli olması da gayreti.

4. Hurma



İftar sofralarımızın olmazsa olmazı hurma! Çok sayıda çeşitli vitamin ve minerale sahip olan bu Ramazan meyvemiz lif, yağ ve proteinler açısından son derece zengindir. Uzun periyodik açlık sonucunda düşen kan şekerimizi dengelemek için iftar sofrasında birkaç tane yiyebilirsiniz. Ama unutmayın ki tabiplere nazaran orucunuzu her vakit birinci evvel su ile açmalısınız!

5. Ceviz



Çok sayıda vitamin ve yağ içeren ceviz de her vakit beslenme alışkanlıklarımızın içerisinde yer alması gereken kuru yemişlerden biri. Ama güçlü içeriği sayesinde hem tok tutması hem de uzun vadeli açlık sonucunda kaybettiğimiz besinleri karşılaması açısından Ramazan sofralarınızda eksik etmemeniz gereken besinlerin başında geliyor.

6. Ayran



Yine sıvı muhtaçlığımızı karşılayabilmek hem de yararlı minerallerle yüklü sıvılar tüketebilmek açısından ayran da sofranızda kesinlikle olması gereken içeceklerden. Keza yoğurt da o denli. Dilerseniz ayran aşı üzere çorbalarla da destekleyebilirsiniz iftar ya da sahur sofranızı.

7. Kefir



Gerek içerdiği yağlar sebebiyle gerek probiyotik bir besin olması sebebiyle sindirim sistemi için kesinlikle tüketilmesi gereken besinlerden birisi kefir. Uzmanlar, midemizi ve bağırsakları koruyan bu çok kıymetli içeceğin Ramazan ayında her gün tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Oruç sebebiyle yavaşlayan metabolizmayı da hızlandırmak için kefirin çok kıymetli olduğunu da vurgulayalım.

8. Muz



Uzun vadeli tokluk hissi veren meyvelerden biri olan muz, doğal bir potasyum kaynağı bildiğiniz üzere. Bu nedenle bilhassa sahurda yemekten sonra tüketilmesi öneriliyor.

9. Tam tahıllı ekmek



Özellikle Ramazan ayında lif oranı yüksek yiyecekler tüketmenin kıymetinden bahsettik esasen. Tam tahıllı ekmek de bunlardan birisi. Ramazan pidelerine gönlümüzün düşmemesi elbette mümkün değil ancak en azından bilhassa sahurda çokça lif, protein, vitamin, mineral, içeren ve yüksek doygunluk bedeline sahip tam tahıllı ekmekler tüketmelisiniz.

10. Tarçın



İster çayınıza ister sütünüze ister suyunuza katarak tüketin. Fakat kesinlikle tüketin. Zira tarçın kan şekerimizi istikrarlar ve tokluk hissi verir.

11. Posalı gıdalar



Uzun periyodik açlık durumundan kaynaklı bağırsaklarımızda ve sindirim sistemimizde sıklıkla meseleler yaşanabilir. Kabızlık ve reflü üzere şikayetler artabilir. Bunun için sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinlerin başında posalı ve mevsimine uygun sebzeler geliyor. Tıpkı vakitte yeniden bol posalı kurubaklagiller de tercih edilmesi gerekenlerden.

12. Ve alışılmış ki çokça su!



Unutmayın uzun periyodik susuz kalıyoruz ve havalar da ısındı... Bedenimiz daha çok su kaybetmeye elverişli. İftardan sahura kadar olan vakit diliminde kesinlikle gün içerisinde almamız gereken 2-3 litre suyu tüketmeye ihtimam gösterin. Bu birebir vakitte sindirim sisteminiz için de hayli değerli.

İftardan sahura tüm gereksinimleriniz için GetirÇarşı'ya uğrayın!



100 binden fazla çeşit çeşit esere ulaşıp semtindeki işletmeler anında sipariş vermek için tıkla!
 

Similar threads

Toplumsal hayatımızda değerli bir yan oluşum eden Ramazan ayında oruç tutulmakta ve bununla birlikte bireylerin günlük yaşantılarında kıymetli değişiklikler olmaktadır. Bilhassa uzun yaz günlerine denk gelen bu vakitlerde bireylerin daha ziyade dikkatli olması gerekmektedir. Likit kaybını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Sahurda tükettiğiniz vakit sizi iftara kadar rahat rahat taşıyacak 10 yiyeceği sizin için derledik. Düzgün okumalar! 1. Yumurta! Yumurta, yüksek oranda kaliteli protein içermesi hasebiyle sahurda tüketebileceğiniz en yeterli besinlerden biri. Aç kalan bedeni enerjik tutan, mideyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Ramazan ayında güneşin doğuşu ile batışı arasında hiç yiyecek ve içecek alınmadığı ve 24 saatte iki sefer biri güneş doğmadan evvel gayrısı ise güneşin batışından sonra besin tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ramazanda yaygın tatbik iftarda büyük bir öğün, sahurda daha hafif bir öğün yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
Ramazan ayında güneşin doğuşu ile batışı arasında hiç yiyecek ve içecek alınmadığı ve 24 saatte iki sefer biri güneş doğmadan evvel gayrısı ise güneşin batışından sonra besin tüketimi gerçekleştirilmektedir. Ramazanda yaygın tatbik iftarda büyük bir öğün, sahurda daha hafif bir öğün yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Ramazan ayının kapımızı çalmasına sayılı günlerin kaldığı bu günlerde en çok karşılaştığım sorulardan yola çıkarak size biraz bilgi vermek istiyorum. Ramazan ayının dinimizce oldukça büyük bir önemi olduğunu bilmeyen yoktur sanırım .Aslında vücut içinde bir nebze dinlenme zamanı fakat uzun yaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt