iltasyazilim
FD Üye
Ramazan Alışverişi Nerelerden Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Uzmanlara göre, Ramazan ayında ve öncesinde bilhassa gıda alışverişleri artıyor, oysa çoğu alıcı bilinçli hareket etmiyor
Uzmanlar, Ramazan ayında ve öncesinde bilhassa yiyecek alışverişlerinin arttığını, ama çoğu tüketicinin bilinçli hareket etmediğini söyledi
alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilinçli alışverişin sağlıklı beslenme için büyük yük taşıdığını bildirdi
Liste hazırlandığında düşüncesiz alışverişin önleneceğini, daha basit ve çabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Öncelikle hazırlanan listenin dışına çıkılmaması, aç karnına ve bitap alışverişe gidil memesi gerekir Ürünlerin üzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim günleri takip edilebilir, telaş değilse bir takım ürünlerin indirime girmesi beklenebilir Muhtemel olduğunca sağlıklı beslemek için meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını öneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et ürünleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hiçbir gıda alınmamalıdır'
Taze balık açık havada hiçbir et ve süt ürününün açıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini gösteren uzmanlar, bu ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerine mutlaka bakılmasını önerdi
Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yüzeyinin rengi aydınlık kiraz kırmızımsı ve türdeş nitelikte olmalı Tavuk etinin tez bozulduğu unutulmamalıdır Bu yüzden kesimden evdeki tencereye girene değin soğuk zincire uyarı edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması önemli gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve kanlı basur gibi manâlı Hastalıklara yol açabilir
Tavuk üzerindeki hafif morumsu, kül rengi ufak lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gösterir Beyaz ette kokuşma veya üstünkörü kuruma olmamalıdır Et, süt ve ürünleri buzdolabı koşullarında 04 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler benzer reyonda tüketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına uyarı edilmeli Kılıf içinde hava kabarcıklarının ve bölgesel renk farklılıklarının olmamasına itina gösterilmeli' *
Ramazan Alışverişi Nasıl Yapılmalı?
Ramazan Alışverişi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Uzmanlara göre, Ramazan ayında ve öncesinde bilhassa gıda alışverişleri artıyor, oysa çoğu alıcı bilinçli hareket etmiyor
Uzmanlar, Ramazan ayında ve öncesinde bilhassa yiyecek alışverişlerinin arttığını, ama çoğu tüketicinin bilinçli hareket etmediğini söyledi
alışverişin basit bir aktivite olmadığını ifade eden uzmanlar, planlama ile yapılacak bilinçli alışverişin sağlıklı beslenme için büyük yük taşıdığını bildirdi
Liste hazırlandığında düşüncesiz alışverişin önleneceğini, daha basit ve çabuk yapılacağını, hatta harcamalarda ciddi tasarruf sağlanabileceğini dile getiren uzmanlar, şunları kaydetti: 'Öncelikle hazırlanan listenin dışına çıkılmaması, aç karnına ve bitap alışverişe gidil memesi gerekir Ürünlerin üzerindeki etiketler okunmalı, fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalıdır Marketlerin indirim günleri takip edilebilir, telaş değilse bir takım ürünlerin indirime girmesi beklenebilir Muhtemel olduğunca sağlıklı beslemek için meyve ve sebzelerin mevsiminde alınmasını öneriyoruz SoğutulMuş ve donMuş gıdalar, et ürünleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır Etiketsiz hiçbir gıda alınmamalıdır'
Taze balık açık havada hiçbir et ve süt ürününün açıkta ve oda sıcaklığı koşullarında satın alınmaması gerektiğini gösteren uzmanlar, bu ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerine mutlaka bakılmasını önerdi
Uzmanlar, şu bilgileri verdi: 'Etin dış yüzeyinin rengi aydınlık kiraz kırmızımsı ve türdeş nitelikte olmalı Tavuk etinin tez bozulduğu unutulmamalıdır Bu yüzden kesimden evdeki tencereye girene değin soğuk zincire uyarı edilmelidir Soğuk zincirin bir noktada kopması önemli gıda zehirlenmelerine, hatta tifo ve kanlı basur gibi manâlı Hastalıklara yol açabilir
Tavuk üzerindeki hafif morumsu, kül rengi ufak lekeler, soğuk zincir kuralına uyulmadığını gösterir Beyaz ette kokuşma veya üstünkörü kuruma olmamalıdır Et, süt ve ürünleri buzdolabı koşullarında 04 derecede tutulmalıdır Sakatat ve etler benzer reyonda tüketiciye sunulamaz Sucuk alırken kılıf dışına yağ ve su bırakmamış olmasına uyarı edilmeli Kılıf içinde hava kabarcıklarının ve bölgesel renk farklılıklarının olmamasına itina gösterilmeli' *