Rakı 43 milyon litreyle dip yaptı Efe ’Herzamanki’ takıldı Efe markasıyla bilinen Elda Içecek’in CEO’su Dominant Demirtaş, Rakı tüketimi 46 milyon litreden 43 milyon litreye inerek 2007’de dip yaptıŞimdi biraz kıpırdanma var Orta gelir grubunu düşünerek ’Efe Olağan’i yeniledikdedi ELDA Içecek’in CEO’su Başat Demirtaş, rakı tüketiminin her yıl düştüğünü belirterek, 2006 yılında 46 milyon litre olan tüketim, 2007’de 43 milyon litreye düştü Bu yıl eksik da olsa bir kıpırdanma bekliyoruz Rakı artık dip noktasında Bundan daha sonra düşeceğini sanmıyorumdedi Elda Içecek’in tadını ve ambalajını yenileyerek piyasaya sunduğu ’Efe Klasik’in tanıtımı için İzmir Torbalı’daki imal tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Baskın Demirtaş, uygun fiyata kaliteli rakı içmek isteyenler için Efe Klasik’i geliştirdiklerini söyledi Kara Efe’nin harmanından elde edilen yeni ’Efe Olağan’ ile orta gelirliyi hedeflediklerini bildiren Etken Demirtaş, ’Sarı Zeybek ve Kara Efe’ ile daha üstteki gelir grubuna, ’Yeşil Efe’ ile de gençlere ve yeni tatlar arayanlara hitap ettiklerini belirtti Oyuncu sayısı artı Pazarda oyuncu sayısının da artı olduğuna uyarı çekerek bir vakit daha sonra pazardan çekilme ya da konsolidasyon beklediğini söyleyen Baskın Demirtaş, şöyle konuştu: Rakı üretiminin özelleştirilmesi ve pazara yeni oyuncuların girmesiyle Türkiye’deki rakı imal kapasitesi 125 milyon litreye ulaştı Ancak bu kapasitenin sadece 40 milyon tonu kullanıldı 200 rakıseverle test Elda Içecek CEO’su Başat Demirtaş, Efe Olağan’in tadına karar verebilmek için 200 rakıseverle testler yapıldığını belirterek, şöyle konuştu: Aydınlatılmış Boysan da Olağan Efe’yi deneme etti Her testte de aynı rakıyı seçti Hedefimiz, tüm rakı severlerin beklediği rakı tadını, ideal bir fiyatlandırma ve yüksek kalite ile yakalamakKara Efe ile harman Nitelikli üzüm ve anasonlarla yapılan rakıda yumuşak içimli su kullanıldığını belirten Baskın Demirtaş, şunları söyledi: Üç kez distile edilen Kara Efe ile karıştırılarak şişeleniyor Üretimdeki bu yeni işlem maliyeti attırıyor Fakat bu satmak fiyatına etki yapmayacak, yüksek kalitede uygun fiyat stratejimiz devam edecek Ermeniler bizi seçim ediyor ABD’liler organik rakı seviyor ELDA Içecek CEO’su Hakim Demirtaş, sektörün zor günlerini ihracatı artırarak geçirmeye çalıştığını belirterek, ABD’deki Ermeniler’in Türk rakısını tercih ettiklerini söyledi Türkiye’nin toplam rakı ihracatının yüzde 15’ini Elda’nın yaptığını kaydeden Başat Demirtaş, şöyle konuştu: İhracatta en kayda değer ülke Kıbrıs Fakat pazar çeşitliliği yaratmaya çalışıyoruz Almanya’daki sorunları aştık, oraya da mahsul göndereceğiz Avrupa’da Türklerin yaşadığı yerlerde rakı tüketimi pozitif, ancak artık ABD de önemli bir ihracat pazarı oldu Ama bu ülkede yaşamış Türkler yok, Ermeniler bizim ürünlerimizi seçim ediyor Hem bir süre önce pazara sunduğumuz organik rakı da ABD’lilerin ilgisini çekti Orada organik pazarı büyükçe ve millet bu cins ürünlere önem veriyorBoysan: Rakı benim nikahlı karım KLASIK Efe’yi deneme eden isimlerden biri olan Aydınlatılmış Boysan, rakının nikahlı karısı olduğunu, öteki içkilerle sadece gönül eğlendirdiğini söyledi Boysan, rakının nasıl içileceğini şöyle anlattı: Rakı şişedeyken bakıp hallenmek durum Damla damla kadehe koyduktan sonra önce koklayacaksınız fakat akciğerler de nasiplensin Bir yudumu ikiye böleceksiniz, yarım yudumu ağzınızda dolaştıracaksınız, yutmadan dişlerinizin arasından küçük bir nefes alacaksınız İkinci yudumu içince sarmal olarak sallanacaksınız Çünkü en keyifli an rakının gırtlaktan mideye indiği andırŞişedeki vergiyi yüzde 50’ye indirin ELDA Meşrubat’in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de 60 sene sonra birincil özel rakı üreticisi olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını belirterek, vergilerin yüksekliğinden şikayet etti Yüzde 70 olan verginin yüzde 50 düzeyine çekilmesi gerektiğini gösteren Demirtaş, yüksek ücret oranlarının kaçağı artırdığını vurguladı Ekrem Demirtaş, Efe Rakı türlerinin daha çok üst gelir grubuna hitap ettiğini belirterek, Alışılmış Efe ile rakı içicilerine öbür bir mahsul sunacağızdedi Hürriyet