Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rakam Pasta

Rakam Pasta
0
41

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
106
rakam-pasta.jpg

Sayı Pasta Tanımı İçin Materyaller

Kekin materyalleri:
  • 6 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker ( 200 ml )
  • 2 su bardağı sıvı yağ ( 200 ml )
  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un ( denetimli koyun )
Kreması için:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un tepeleme olsun
  • 3 yemek kaşığı nişasta tepeleme olsun
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema
  • 1 paket toz kremşanti

Sayı Pasta Tanımı Yapılışı

1. Kekin yapılışı:Yumurtalar, vanilya ve toz şekeri çırpma kabına alıyoruz aralıksız 6-7 dk çırpıyoruz.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıp üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu 3-4 seferde dökerek çırpıyoruz ( keki harcını hazırlamadan borcamı hazırlayalım dikdörtgen borcumun tabanına yağlı kağıt serelim yağlı kağıdın üzerin ve borcamın kenarlarına sürelim )
  3. Harcı borcama dökelim ,önceden ısıtılmış fansız alt üst ayarda 170 derece fırında pişirelim.
  4. Kremanın yapılışı:Tereyağ, vanilya, sıvı krema ve toz şanti hariç başka gereçleri bir tencereye alıp devamlı el çırpıcısı ile karıştırarak pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca içerisine tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırıp altını kapatalım.
  6. En az 3-4 saat buzdolabında bekletelim yada 1 gece öncesinden yapalım.
  7. Sonrasında üzerine toz kremşanti ve sıvı krema ekleyip güzelce çırpalım (2-3 dk kadar devamlı çırpalım) sıkma torbasına alıp istediğiniz duy ucu ile hal verin.
  8. Pişen keki çıkartıp tez ızgara üzerine zıt çevirip borcamı alalım güzelce soğusun.
  9. İstediğin harfi ve yahut sayısı üzerine koyup keskin bıçak ile kenarlarından keselim .
  10. Ortasından dikkatlice kesip hazırladığımız kremayı sıkma torbasına alıp istediğimiz üzere süsleyelim .
  11. Birinci kata ben çilek ve krema karış yaptım ikinci kata sadece krema sıkıp istediğim üzere süsledim.
  12.  Süslemesi sizin hayal gücünüze bağlı❤️❤️.

858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt