
Rafaza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tepeleme süzme yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı pul biber (opsiyonel)
Rafaza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Bunun için sarımsak rendelenip süzme yoğurt ve suyla karıştırılarak çırpılır.
- Ardından tereyağı bir tavada kızdırılır.
- Kızgın tereyağına 3 yumurta çırpmadan kırılır.
- Tuz ek edilip karıştırarak pişirilir.
- Pişen yumurtanın üzerine ocağı kapatıp çabucak sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
- Üzerine tercihen pul biber eklenir.
Rafaza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı