Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Radyoaktif elementlerin gıdalar üzerindeki etkileri

Radyoaktif elementlerin gıdalar üzerindeki etkileri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Radyoaktif elementlerin gıdalar üzerindeki etkilerib

Gıdalarda bozulmaya sebep olan mikroorganizmalar,ve biyokimyasal olayların miktar ve faaliyetlerinin engellenmesi, azaltılması, değil edilmesi, gıdaların raf ömürlerinin uzatılması, olgunlaşma süresinin kontrolünü sağlamaktır

Radyasyon; bakteriler, gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları, küf ve mayaları inaktive eder Radyasyon meyve ve sebzelerde, olgunlaşmayı ve aynı zamanda alışılagelmiş biyoloji ile ilgili değişiklikleri ve son aşamada da yaşlanma halini denetim ederek, taze meyve ve sebzelerin raf ömürlerini uzatmada etkendir bununla birlikte radyasyon, depolanma sırasındaki gıda zararlarını, böcek ve haşere, asalak kurtçukları ve hastalığa neden olan organizmaları değil eder

Gıdaya verilmesi gereken yerinde dozun üstünde doz verilmesi, ürüne hasar vererek, mahsul kalitesi bozabilir Soğurulan doz birimi için kullanılan özel isim Gray dir Gray (Gy) iyonize radyasyonun maddenin 1 kilogramının soğurduğu 1 joulelük enerji miktarı anlamına gelir Yiyecek ışınlamasında kullanılmak üzere FAOWHO Codex Alimentarius Komisyonu göre nasihat edilen radyasyon dozu 10 kGyi geçemez Bu değerinde, suyun 24 0C sıcaklık artışı için gereksinim duyulan ısı miktarına eşittir *
 
858,519Konular
981,225Mesajlar
31,082Kullanıcılar
shira2Son üye
Üst Alt