Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rabat Hangi Ülkenin Başkentidir?

Rabat Hangi Ülkenin Başkentidir?
0
123

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Rabat

Fas'ın başkenti Rabat Fas'ın kuzeybatı kıyısında Bu Regreg ırmağının denize döküldüğü yerde bulur Rabat'ın nüfusu 918 616 çevre belediyelerle birlikte 1 100 000 nüfusu bulur Rabat Önemli bir idare ve öğretim merkezidir

V Muhammet Üniversitesi bulunur sanayide epeyce gelişmektedir Tekstil sanayisi ve Besin sanayisi amyant fabrikaları ve benzeri fabrikalar bulunur Hem, rahat sokakları, eski yapılar, tarihsel anıtları ve yanıbaşındaki XVII Yüz yılından kalma hisarla, çok sayıda turist de gelmektedir

Tarihi
XII Yüz yılında Endülüs'e yapılan seferler için bir askeri üs olarak kurulan Rabat, kısa bir zaman gerilemiş ve Fransız işgal edildikten daha sonra himaye altına küskün ve hızla kalkınmıştır

*