Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Puronun zararları

Puronun zararları
0
137

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Puronun zararları puronun zararları puronun zararları, nedir, nasıl içilir, nelerdir, hakkında bilgiler burda arkadaşlar Merhaba Sevgili Melek'ler Bu makalemizde, puro ve puro kullanımı hakkında bilgiler sunacağız sizlere Bakalım puronun memleketi neresi ve zararları neler; hadi Melek'lerpuronunzararlari5c50063b91a87alt 1548748342 1548748342 puronunzararlari5c50063bbf132puronunzararlari5c50063bbf132 puronunzararlari5c50063bbf132 Güneşli, sıcak ve esmer bir iklimde, Karayip denizinin sıcak kıyılarında doğan puro, herkes için ayrı anlamlar taşıyor; kimileri için hırslı bir keyif, kimileri için heyecan, kalite ve statünün simgesi Puro üzerine yazılı onlarca dergi ve kitap var Genel görünüm şu: Puro, güç, başarı, takdir ve ince zevkler üzerine belirlenmiş bir tutku, coşku ve statü simgesidir Puro yakılmasından saklanmasına, içilmesinden satın alınmasına değin fazla zengin bir kültüre sahip Her detayın öbür incelikleri ve özellikleri var Oldukça geniş bir konu olduğu için her detayı ayrı olarak incelemek hatta tarihiyle ilgili bir de kitap kâğıda dökmek bile olası Oysa her şeyin ötesinde bir puro adabı söz konusu Eğer puroya yeni başlıyorsanız bir takım inceliklere ve temel bazı konulara dikkat çekmekte menfaat var Somurtkan takdirde yadırganmanız ve puro içiciler arasında kabul görmeniz muhtemel yok, işte en esas puro içme detayları veya diğer bir deyişle puro içme adabı Puro hakkında genel bilgiler Her iki ucu da kapalı olan bir puronun sadece içeceğiniz başını muhakkak Içten ucu kesmek için dış sargı yaprağının üzerine sarılmış parça yaprağa uyarı edin Puroyu kesmek için cutter ya da giyotin adı bahşedilen özel kesme aletleri kullanılır, iki tarafı da kesici olan giyotinleri seçim edebilirsiniz Özel makas kesiciler de akıcı bir kesim sağlar Bir puronun ucunu katiyen dişlerinizle koparmayın Puroyu içerken dişlerinizle ısırmayın Başkasının purosunu yakmayın Puro yanmak kişiseldir Bırakın içen kendi purosunu yaksın Bayanların purosunu eğer ufak ebatlarda ise yakmak için yeltenebilirsiniz Dumanı fazla çabuk ve sık aralıklarla çekmeyin Puronun sıcak yanmasına, dumanın ısınmasına, tadının bozulmasına niçin olabilirsiniz Dakikada bir çekiş idealdir Size ait olmayan mekanlar haricen puro içmek için izin isteyin Puro kokusundan rahatsız olan varsa söndürün Ama puro dostu mekanlarda muhakkak imtiyaz vermeyin Külün kendiliğinden dökülecek kadar uzamasına izin vermeyin Külde küçük bir çatlak gördüğünüzde silkme zamanı gelmiştir Külü kül tablası yerine yemek tabağı, içki bardağı, kahve fincanı içine silkmeyin Puroyu katiyen kül tablasına bastırarak söndürmeyin Böyle yaparsanız kendiliğinden sönmesine nazaran fazla daha artı duman ve koku yaymasına sebep olursunuz Evde sönmüş puroları tuvalete atın ve sifonu çekin Evinize gelenlerin puro kokusundan rahatsız olmamaları için, sigara ve puro dumanını temizleyen tatmin edici kapasitede bir hava arıtma cihazı kullanın Hiç denemediğiniz bir puroyu, sertlik ve ebadı ne olursa olsun aç karnına içmeyin En açık konuşmak gerekirse karnınızı doyurduktan daha sonra puronuzu yakmanız olacaktır Hoş bir yemeğin gerisinde içilecek kaliteli brandy, bourbon ya da konyak gibi içecekler puronun en iyi dostlarıdır Puro içerken ciğerlerinizi kullanmayın Dumanı dürüst çekmezseniz öksürük, baş dönmesi ve bulantı hissedebilirsiniz İyi bir puro nasıl anlaşılması mümkün? Puro bir damak tadıyla ilgili olduğu için zevkler ve renkler çeşitlilik gösterecektir yine de bazı özelliklere uyarı çekmekte üstünlük var Yakılma ve yanma Puronun ucunun her tarafından eşit ve sürükleyici yanması iyi yapıldığının göstergesidir (Işıklandırma ve içim hatasından nedeniyle olabilecek yanma bozukluğunun faturası puroya yok içicisine çıkartılmalıdır) Sürükleyici olmayan yanma bir baş belasıdır Gevşek sarılması sebebiyle süratli yanacak puronun ısısının tez yükselmesinden, ortaya çıkacak acı tat bırakan kimyasallar ve katran içimi bozacaktır Tersine, fazla sıkı sarılmış bir puronun ise hava kanalcıkları en ince ayrıntısına kadar kapalı olacağından, duman çekimi zorlaşacak, ısı yükselecektir Bu puro çok sık sönecek ve içenin burnundan getirecektir (Bu özellikler en ince ayrıntısına kadar kullanılan yapraklar ve imalat kalitesi ile bağlantılıdır) Kötü yapılmış bir puro kötü yanacaktır Burada diğer kayda değer bir özellik ise, puro kokusunun içilen mekanda uzun süre kalmamasıdır, iyi havalandırılan bir odada iki saat sonra bile koku kalır ise o puronun kalitesi iyi değil demektir En önemlisi puroyu baştan sona acılaşmadan içip içmediğinizdir Puro içildikçe oluşan zift birikimi birçoğunu acı ve sert yapar Birçok puroda bu özellik ortaya çıktığından, bir fazla puro içer purosunu yarısından ya da dörtte üçünden daha sonra içmeyi bırakır Bu kabul edilemez, bir özelliktir Bir puroyu yüzde sekseni bitmeden atmaya zorunlu kalmak büyük puan indirimini gerektirir Bu safhada manâlı bir diğer nokta, puronun içimi bittikten daha sonra damakta kalan tat uzunluğudurNitelikli bir şarabın tersine nitelikli bir puroyu içtikten sonradan damağınızda kalan iyi ya da kötü lezzet çok çabuk kaybolmalıdır KÜBA HAZİNELERİ Klasikleşmiş bir Küba markası olan Habanos purolarının piyasaya sürdüğü Cuaba, Trinidad, Vegas Robaina, Vegueros ve San Chiristobalin bu ülkenin purolarından vazgeçemeyenler için iyi birer tercih olacağına inanıyoruz San Chiristobal Karayip denizinin sıcak sularının kıyılarını okşamasıyla 16 kasım 1516'da küçük ve gösterişsiz bir kasaba kuruldu Kurucuları, Amerika'yı keşfeden büyük Amiral San Chiristobal (Chiristopher Colombus) in anısına bu kasabaya onun adını verdiler Ama burada yaşayan yerli halk müziği buraya La Habana (Havana) diye isimlendirmekte direttiler Ve böylece 'San Chiristobal de la Habana' doğdu ve zamanla hoş, duygulu cosmopolit bir şehre dönüştü Gezi meraklıları ve kaşifler tarafından işlek bir liman olan San Chiristobal de la Habana etrafı surlarla çevrilerek korunan bir şehir haline geldi Limanından çok değerli; doğa, iklim, güneş ve geleneksel bir sanatla kutsanmış yüzyıllar boyu sürmüş en büyük sanat eseri olan tütünle yüklü gemiler yola çıkmış ve tartışılmaz bir ün keşfedilmiş: El Habanos Şehrin kuruluşunun 480 yıldönümünde, yeni Millanium kutlamalarında Habano aşıklarına yeni bir sanat eseri sundu; San Chiristobal puroları Bu puro kullanıcıların talebi doğrultusunda damak zevki zevkini memnun etme eden birinci sınıf ve özel bir marka Üretilen bu çok değerli hazinede, şehrin tarihi ve ismi eşsiz aroması ile harmanlanıp sunuldu şaheser 25'lik kutularda muhafaza ediliyor Kutuların üstünde San Chiristobal de la Habana şehrinden bir enstantane bulunuyor Üretilen 4 boyut, şehrin savunmasına asistan olan kale ve surlardaki askerlerin anısına isimlendirilerek, bir dönemi her tarafta tanımak, tarihi kullanmak, otantik adetleri yaşatmak anısına purosevenlere sunulmuş El Principe; Arkadaşlar aralarında paylaşılmak, o anı bütün doluluğu ile yaşatmak için üretilmiş La Punta; Geçmiş yıllarda başarıyla kazanılan bir ticari zaferden sonra neşeyle içilen bir puro El Fuerza; Habana markasını hatırlatmak için yaratılmış El Morro ise, savaşa karşı direnme esnasında, surların içindeki dostluğu ve yakınlığı betimlemek için yaratılmış  
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt