Püreli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram piliç bonfile
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 6-7 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet büyük boy patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Püreli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri yıkayarak suda haşlıyoruz.
- Daha sonra tavukları yıkayıp küp küp doğruyoruz. Kızgın tavaya koyarak suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Tavaya zeytinyağını ve ince doğradığımız soğanları koyarak kavuruyoruz.
- Soğan birkaç dakika kavrulduktan sonra kapya ve yeşil biberi de doğrayıp ekliyoruz.
- Mantarları doğrayıp ekliyoruz. Mantarlar piştikten sonra salça, sarımsak ve baharatları da ekliyoruz. Birkaç dakika kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Haşlanan patatesleri soyup eziyoruz. İçine tereyağı, süt ve baharatları ekliyoruz.
- Patates püresini tabağa koyup üzerine soteyi ekleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.