teknolojiuzmani
FD Üye
Püreli Kebap (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi İçin Malzemeler
Kebap için
- 500 gram dana yağlı kıyma ya da kuzu kıyma
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Karabiber
- Sarımsak tozu
- Kekik
- Tuz
- 2 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1-2 parça kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Maydanoz
Püreli Kebap (Bu Tarif Kaçmaz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kebap için tüm malzemeleri bir kapta 5 dakika kadar yoğuralım. En az 4 saat dinlendirelim.
- Püre için patatesleri haşlayalım ve süzelim.
- Patatesi tamamen ezelim.
- Tüm püre malzemelerini tencereye alalım kaynayana kadar karıştıralım. Kıvamı koyu olursa sütle açabilirsiniz.
- Birkaç dk kaynayınca altını kapatalım.
- Kebabı ince olacak şekilde çöp şişe geçirelim.
- Izgara tavasında ya da az yağ koyduğumuz tavada pişirelim.
- Çöp şişleri çıkaralım.
- Köfteleri birkaç parçaya bölelim.
- Sosu için tereyağını eritelim.
- Salçayı kavuralım.
- Üzerine soğuk su ilave edelim.
- Sosu birkaç dk kaynatalım. Kıvamı çok yoğun olmamalı.
- Servis tabağına püreyi üzerine kebabı ve sosu dökelim.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.