Püreli Güveç Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
- 4 adet patates
- 1 kaşık tereyağı
- 1 bardak süt
- Tuz
- Karabiber
- 300 gram kadar kıyma
- 1 soğan
- 1 yeşil biber
- Yarım kaşık biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 paket mantar
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- 1 avuç kadar kaşar peynir rendesi
Püreli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup, doğradıktan sonra haşlıyoruz.
- Sıcakken ezip, içerisine tereyağı tuz karabiber ve sıcak süt ilave edip, püre haline getiriyoruz.
- Kıymayı soğanı ve biberi biraz zeytinyağ ile kavuruyoruz. Salçasını ve baharatını ilave edip kenara alıyoruz.
- Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra harlı ateşte yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suyunu salıp çektikten sonra tuz karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz.
- Porsiyonluk fırın kaplarına (Ya da dilerseniz borcama da olabilir) önce patates püresi üzerine kıymalı harcımızı en üstüne de kavrulmuş mantarları yerleştiriyoruz.
- Birer tutam kaşar peynir rendesi ile üzerlerini kapatıp 190 derece fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak şekilde servis edebilirsiniz….
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.