Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Püreli Güveç

Püreli Güveç
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
pureli-guvec.jpg

Püreli Güveç Tarifi İçin Malzemeler


Püresi için;
  • 4 adet patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üst harcı için;
  • 300 gram kadar kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yeşil biber
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 paket mantar
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • 1 avuç kadar kaşar peynir rendesi

Püreli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri soyup, doğradıktan sonra haşlıyoruz.
  2. Sıcakken ezip, içerisine tereyağı tuz karabiber ve sıcak süt ilave edip, püre haline getiriyoruz.
  3. Kıymayı soğanı ve biberi biraz zeytinyağ ile kavuruyoruz. Salçasını ve baharatını ilave edip kenara alıyoruz.
  4. Mantarları yıkayıp doğradıktan sonra harlı ateşte yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Suyunu salıp çektikten sonra tuz karabiber ve toz kırmızı biber ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Porsiyonluk fırın kaplarına (Ya da dilerseniz borcama da olabilir) önce patates püresi üzerine kıymalı harcımızı en üstüne de kavrulmuş mantarları yerleştiriyoruz.
  6. Birer tutam kaşar peynir rendesi ile üzerlerini kapatıp 190 derece fırında kaşar peynirler kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak şekilde servis edebilirsiniz….
Püreli Güveç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt