Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 10 adet arpacık soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Biberiye
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet patates
- 1 çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpacık soğan, sarımsak ve etler tencereye alınır.
- Et renk değiştirene kadar kavrulur.
- Tereyağı eklenip bir süre daha tereyağı ile kavrulur.
- 1 su bardağı su ve biberiye eklenerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik eklenip karıştırılır.
- Patatesler tuzlu suda haşlanır.
- Sudan alınır ve tereyağı, kaşar peyniri, karabiber eklenip ezilir.
- Süt ilave edilerek kıvam alana kadar karıştırılır. (süt miktarı kıvama göre ayarlanmalıdır).
- Patates püresi servis tabağına alınır.
- Suyu süzülerek etler üzerine alınır.
- Pul biber ve kekik serpilerek servis edilir.
Düdüklü tencerede pişme süresi daha da kısa olacaktır..
Pürede Arpacık Soğanlı Kuzu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.